Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4 x steengoede tips tegen slapeloosheid

Aangeboden door totaalBED Enschede 13 mei 2020

Midden in de nacht schrik je wakker en ga je liggen piekeren over die eindeloze to-do list. Of het duurt juist uren voor je in slaap valt. Herkenbaar? Een kwart van alle vrouwen en 15 procent van de mannen heeft slaapproblemen. Daarom geeft totaalBED een aantal tips, zodat je in deze thuiswerkperiode tóch aan je rust komt.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Kom tot rust

’s Avonds laat nog even een e-mail beantwoorden of die vergadering van morgen voorbereiden. Het lijkt onschuldig, maar terwijl je deze dingen doet, zit je dus wél met je hoofd achter een beeldscherm. En dat scherm straalt blauw licht uit, wat de hersenen actief houdt. Kruip jij in je bed, staat je brein nog in de actiemodus. Wakker liggen verzekerd!

Vermijd schermen dus voor het slapen gaan en doe iets ontspannends. Doe yoga, maak een avondwandeling of lees een boek. Heb je wat extra licht nodig bij het bed? Deze bedverlichting kun je  aan het hoofdbord van je boxspring bevestigen. Zo hoef je het bed niet meer uit als je voor het slapen gaan nog even een romannetje leest.

Voorkom klachten

Word je elke ochtend wakker met een zere rug of nek? Dat kan komen door langdurig werken achter je laptop of smartphone. Maar wist je dat een te zacht kussen ook voor klachten kan zorgen? Vooral wie op zijn zij ligt, voelt dat. Je hoofd knikt dan richting je schouder en dat belast je nekspieren. Wil je weten of jouw kussen te zacht is? Ga op je zij liggen en laat iemand anders kijken of je hoofd in een rechte lijn aansluit op je wervelkolom.

Met het juiste kussen wordt je hoofd en nek goed ondersteund. Dit Ergomagic kussen heeft een vulling van traagschuim, wat zorgt voor een comfortabele ligging zonder drukpunten. Ben je allergisch voor huisstofmijt? Ga dan voor dit anti-allergische kussen. Het Silvana Cristal-hoofdkussen is ontwikkeld door fysiotherapeuten en is dus altijd een goede keuze.

Maak een lijstje

Lig je ’s nachts nog uren te piekeren over de dingen die je morgen moet doen? De ultieme tip: maak voordat je gaat slapen een lijstje van dingen die je nog moet of wilt doen. Je haalt er je werk mee uit je hoofd en weet ’s ochtends gelijk waar je mee kunt beginnen!

Een elektrische boxspring kan je helpen om in de ‘handelsmodus’ te komen. Het hoofd- en voeteneinde kun je afzonderlijk van elkaar met één druk op de knop in hoogte verstellen. Je begint een werkdag een stuk prettiger als je de tijd neemt om goed wakker te worden. Met dit matras kun je zelfs een kopje koffie drinken in bed!

Check je matras

Foto: totaalBED

De dag zit erop! Je kunt heerlijk ontspannen op je bed. Dat is hoe het zou moeten zijn en hoe het misschien ook was toen jij je matras net had. Maar hoe zit dat nu? Meestal merk je niet dat je matras achteruit gaat, want dat gaat heel geleidelijk. Is je matras tien jaar of ouder, dan is de kans groot dat het aan vervanging toe is.

Het verkeerde matras kan de oorzaak zijn van rug- en nekklachten en zo slaapproblemen veroorzaken. Past een pocketvering-, koudschuim– of latexmatras beter bij jou? De adviseurs van totaalBED helpen je graag met het kiezen van het juiste bed. Kom langs in één van de winkels, ook bij de klantenservice helpen ze je graag.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door totaalBED Enschede. Meer over totaalBED Enschede ontdekken?

totaalBED Enschede woonwinkels

Geopend12:00 - 17:00

Schuttersveld 36 , Enschede

Bekijk meer:woonwinkels

Lees ook:

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.