Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze groene middelbare school krijg je praktijkles: ontdek het tijdens de open dag

Aangeboden door Zone.college Enschede 12 januari 2021

Onderwijs in een groene omgeving, dat is Zone.college. In de kleinschalige vmbo-school in Enschede wordt er afgewisseld tussen theorie en praktijk. De leerlingen werken met dieren, planten, bloemen, voeding en techniek. Binnenkort starten de (online) open dagen.

Vanwege het coronavirus kunnen de open dagen niet fysiek plaatsvinden. Daarom heeft het Zone.college een online concept bedacht: op expeditie. Leerlingen van de basisschoolgroepen 7 en 8 worden op vrijdag 22 januari door middel van een online beleving meegenomen door de school, zodat ze de sfeer van de locatie kunnen proeven. Ook vertellen leerlingen van het Zone.college over het onderwijs en zijn er live presentaties. 

Zone.college
Aan de slag met gezonde voeding. Foto: Zone.college

Eco-School

Als groene school is zorg voor de omgeving erg belangrijk. Dat zie je terug in de manier van met elkaar omgaan. Het is actief onderwijs met heel veel projecten waar aandacht voor duurzaamheid vaak centraal staat. De school heeft een groene vlag omdat het een Eco-School is. Dit is een internationaal keurmerk voor duurzame scholen.

Persoonlijk betrokken

Het Zone.college staat erom bekend dat het een plek is waar iedereen elkaar kent en waar leerlingen zichzelf kunnen zijn. Hoe beter de school de leerlingen leert kennen, hoe beter de begeleiding. Daarom staat kleinschaligheid en betrokkenheid hoog in het vaandel bij het Zone.college. De leerlingen krijgen zoveel mogelijk les van een kernteam van vaste docenten. Daarnaast heeft elke leerling zijn of haar eigen mentor voor persoonlijke begeleiding.

Zone.college
Er worden verschillende bloemstukken gemaakt. Foto: Zone.college

Naast theorie, veel praktijk

De school beschikt over een modern praktijkcentrum met dierverblijven, technieklokalen, een kooklokaal en een bloemlokaal. Buiten staat een kas en er is een grote tuin. Door deze beschikbare praktijkruimtes is een lesdag op deze school heel afwisselend. Naast de algemene, standaardvakken leren de leerlingen dus ook veel in de praktijk. Van koken in de keuken en dieren verzorgen tot tegels leggen en programmeren. Maar ook de aanleg van een tuin, plantherkenning, gezonde voeding en bloemen komen aan bod.

Vijf groene werelden

Het Zone.college laat leerlingen zelf uitzoeken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Op de school werken de klassen vanaf het derde leerjaar met vijf groene werelden: de Actieve wereld, Gezonde wereld, Creatieve wereld, Groen technische wereld en de Levende wereld. Tijdens de les ‘Groene Wereldoriëntatie’ wordt er gewerkt in één van deze werelden. De leerlingen werken dan met techniek, dieren, bloemen, planten en voeding. Uiteindelijk wordt een van deze werelden ook afgerond met een praktijkexamen. 

Zone.college
Leerlingen van het Zone.college verzorgen verschillende dieren. Foto: Zone.college

Je eigen leerweg

Net als bij andere vmbo-scholen kun je ook bij het Zone.college kiezen uit vier verschillende leerwegen. De basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg en theoretische leerweg. In de onderbouw stapt de leerling nog makkelijk over naar een andere leerweg. Aan het einde van het tweede leerjaar wordt er een definitieve keuze gemaakt. Nadat de opleiding op het Zone.college met succes is afgerond ontvangt de leerling het vmbo-diploma. Hiermee kan er makkelijk doorgestroomd worden naar alle richtingen van het mbo.

Het Groene Lyceum

Leerlingen die havo aankunnen en graag praktisch bezig zijn kiezen voor Het Groene Lyceum. Dit is ondernemend onderwijs voor slimme doeners in een groene en duurzame omgeving. Naast de algemene vakken wordt er veel in de praktijk gewerkt. De kleinschaligheid en persoonlijke begeleiding motiveren de leerlingen om het beste binnenste buiten te halen. Na zes jaar hard werken heeft de leerling een vmbo-diploma én een mbo-diploma niveau 4 op zak, waarmee er er eenvoudig doorgestroomd kan worden naar het hbo. Enthousiast geworden? Meld je hier aan voor de open dag.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Zone.college Enschede. Meer over Zone.college Enschede ontdekken?

Zone.college Enschede opleidingen

Hengelosestraat 481, Enschede

Bekijk meer:opleidingen

adv.