Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Witte kerst of toch niet? Dit is het weerbericht voor december

Door Charmain Zwijnenberg 13 december 2019

Psst… Het is bijna the most wonderful time of the year: kerst. Gezellig samenzijn met je dierbaren. Alleen nu is natuurlijk de vraag: doen we dit onder het genot van witte sneeuwvlokken om ons heen? Check hier het weerbericht voor de maand december!

Eerlijk: het is behoorlijk lastig om nu al een goede weersvoorspelling te doen voor Kerstmis. Toch raadpleegden we onze vrienden van Weeronline. Uit dat vooruitzicht blijkt dat de kans wel érg klein is dat we een witte kerst krijgen. Een zachte maand waarin het minder vaak vriezen en sneeuwen dan gemiddeld. Maar, zo benadrukt Weeronline, dat wil niet zeggen dat het helemaal niet gaat sneeuwen.

Weerbericht december

Volgens de meteorologen is de kans op een witte kerst in Nederland sowieso klein. “Toch is een witte kerst ook in een zachte wintermaand niet onmogelijk. Wanneer de wind precies op het juiste moment kortstondig uit het koude oosten waait, zitten we zo in de vorst. Wanneer er dan ook nog neerslag in aantocht is, stijgt de kans op sneeuw,” aldus de voorspelling.

Schaatsen

Oké, kunnen we dan misschien wel schaatsen rond de feestdagen? Ja, op de schaatsbaan op de Oude Markt wel… Schaatsen op natuurijs zal waarschijnlijk niet lukken: de temperatuur ligt hoger dan gemiddeld in december. Weeronline voorspelt zo’n 4,9 graden Celsius in De Bilt. Daarnaast denken de meteorologen dat het meer gaat regenen. Maar, niets is zo onvoorspelbaar als het weer dus wie weet…

 

Enschede Weer

Lees ook: 

kerstkaartenactie indebuurt Enschede

De kerstkaarten stromen binnen: doe mee aan onze actie voor eenzame ouderen!

De feestdagen brengen we het liefst met onze dierbaren door. Maar wat als dat niet kan en je alleen ...
kerstboom gesloopt 2

Oproepje: heeft jouw huisdier de kerstboom al compleet aan gort geragd?

Heb je met veel liefde en aandacht de kerstboom opgetuigd, zul je net zien dat jouw huisdier hem bin...
kinderen slee sneeuw

Leuk! Kerstvakantie uitjes met de kids in Enschede

De kerstvakantie staat al weer bijna voor de deur. Op 23 december sluiten de scholen twee weken lang...

adv.