Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

O jee! Er hangt een grote wolk Saharazand boven ons hoofd

Door Charmain Zwijnenberg 23 april 2019

Heb jij je tuinmeubelen, barbecue en loungeset nog buiten staan na die zonnige dagen? Misschien is het verstandig ze weg te halen of te bedekken. Er hangt namelijk een donkere, stoffige wolk boven ons hoofd.

Volgens Weeronline hangt er een grote wolk met Saharazand boven Nederland. Het gaat niet om grote korrels maar om fijne stof. Het komt uit Marokko, Algerije en Tunesië en via Europa heeft het nu ook ons land bereikt. Gelukkig is het niet schadelijk voor onze gezondheid want daarvoor hangt het te hoog in de atmosfeer. Maar het geeft bij regen wel veel stof op je auto en tuinmeubelen. Verstandig om de boel af te dekken of een extra bezoek aan de wasstraat te brengen.

Extra mooie zonsopkomst en -ondergang

Zolang het droog blijft merken we de aanwezigheid van het stof door extra rode kleuren bij zonsopkomst en -ondergang. De strakblauwe luchten van afgelopen dagen zijn helaas ook niet meer zo helder. Het weerbericht in Enschede voor morgen voorspelt zestig procent kans op regen. Dus reken maar op een vies laagje stof op je auto. Donderdag zal de stofwolk zijn weg vervolgen en hangt die donkere wolk tenminste niet meer boven óns hoofd.

Meer over

Weer

adv.