Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We checkten de Muggenradar en dit zijn de voorspellingen voor Enschede

Door Charmain Zwijnenberg 25 juni 2019

Buienradar ken je: de website waarop je vlak voor je de deur uitgaat even checkt of er regenwolken op weg zijn. Superhandig! Het kriebelende zusje van Buienradar is Muggenradar, waarop je precies ziet hoe het in Nederland én dus ook Enschede gesteld is met verwachte muggen.

Buienrader liet een onderzoek uitvoeren naar muggenoverlast in ons land: Het Grote Muggen Onderzzzoek. Ook bepaalde Buienradar de muggenverwachting, die afhankelijk is van het weer. Denk bijvoorbeeld aan temperatuur, luchtvochtigheid en neerslag.

Meeste overlast tijdens de schemering

Buienradar bepaalt voor de Muggenradar meerdere keren per dag de actuele muggenverwachting. Dit kan in de loop van de dag gewoon veranderen, dus hierdoor ben je altijd up-to-date over de laatste status. De meeste overlast van muggen? Dat is tijdens de schemering. Niet ideaal als je een avondwandelingetje gaat maken.

Muggenverwachting in Enschede

Muggenradar gebruikt een schaal van 1 tot en met 10, waarbij 1 staat voor totaal géén muggenactiviteit. 10 staat dan voor zeer actieve muggen. Genoeg gekletst, wat staat ons te wachten in Enschede? Tot en met donderdag 27 juni een muggenverwachting van 7, de twee dagen erna een 8. Oei! Dat betekent dat we de komende dagen goed mogen smeren en spuiten met anti-muggenspray.

Zoals gezegd: de radar verandert ieder moment, dus hou het in de gaten. Misschien neemt de muggenactiviteit nog af de komende dagen. Wij hopen het in ieder geval!

Lees ook:

processierups

Dit moet je doen als je de eikenprocessierups spot

Je hebt ze vast al gespot: bomen ‘ingepakt’ in dikke witte lagen. Als je dat ziet, weet je dat de ei...
hitte in Enschede

Feeling hot, hot, hot: dit zijn de heetste plekken in Enschede

Wat is het warm hè? En de komende dagen wordt het alleen maar warmer in onze stad. Trek je de hitte ...
ventilator

5 x deze tweedehands ventilatoren haal je voor een prikkie in Enschede op

Met deze temperaturen verlang je toch naar een fris briesje in je gezicht? Nog even snel een ventila...

Meer over

Nieuws Weer

adv.