Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vrienden en kennissen van Nijhuis Rioolreiniging helpen belangeloos mee bij geknapte waterleiding

Aangeboden door Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening 24 februari 2020

Een calamiteitenbedrijf moet 24/7 bereikbaar zijn, dus ook tijdens een gezellig carnavalsweekend. En wat doe je dan als er maar één persoon weekenddienst heeft en er in het centrum van Enschede een hoofdwaterleiding is geknapt? Juist, dan trommel je zo snel mogelijk de hulptroepen op. En dan maakt het helemaal niks uit dat een gedeelte van die hulptroepen geeneens voor je bedrijf werkt.

Het was zondag 23 februari en Coen Nijhuis maakte zich ’s ochtends klaar om carnaval te gaan vieren. Maar toen belde één van zijn werknemers op met de mededeling dat de hoofdwaterleiding voor het winkelcentrum Koningsplein was geknapt. Al het water stroomde met volle snelheid bij het winkelcentrum naar binnen, waardoor het water in sommige panden al 15 centimeter hoog stond. “Ik ben gelijk op de vrachtwagen gestapt en naar het centrum gereden. Bij zo’n grote klus konden we alle extra handjes goed gebruiken, dus ook een aantal vrienden en kennissen hebben belangeloos meegeholpen”, zegt Coen trots.

Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening

Coen is eigenaar van het allround ontstoppingsbedrijf Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening. In zijn werk krijgt hij dagelijks te maken met kleinschalige verstoppingen en waterschade, maar afgelopen zondag heeft hij wederom bewezen dat hij dit soort grote projecten ook gewoon aankan. “We hebben er met man en macht aan gewerkt om het gehele pand watervrij te maken. In totaal had ik vijf man personeel aan het werk en daarnaast boden vier vrienden aan om ook mee te helpen. We moesten roeien met de riemen die we hadden, maar de uitvoering verliep gewoon perfect.”

Tekst gaat verder onder foto’s

Still uit video
Foto: redactie indebuurt Enschede
Foto: Facebook Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening
Foto: Facebook Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening
Foto: redactie indebuurt Enschede

Enorm veel waterschade

De waterschade is enorm. Zo stonden Ad Heijne, Decathlon, STOET, Rosy’s, Toko Het Oosten en de bibliotheek voor een groot gedeelte blank. Het duurde dan ook zeker zeven uur voordat al het water was weggezogen. “De brandweer zorgde ervoor dat de eerste problemen werden opgelost. Wij zorgden er samen met de andere hulpdiensten voor dat de overige waterschade verholpen werd”, legt Coen uit.

“We zijn groot geworden door klein te blijven”

Calamiteitendienst

Als er zo ontzettend veel water het pand instroomt, waar begin je dan? “Onze calamiteitenwagen met al het materiaal staat altijd klaar om ingezet te worden. Zodra we dan op de locatie aankomen, gaan we eerst poolshoogte nemen. Welke ruimtes zijn ondergelopen en waar bevinden zich de vluchtwegen? Daarna maken we een plan de campagne en kan het opzuigen beginnen. Het maakt niet uit hoeveel tijd erin gaat zitten. Want we gaan pas weg wanneer alles opgelost is.”

Nazorg is net zo belangrijk

En dit is niet waar de service van Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening eindigt. Ook de dag na het incident is Coen ter plekke om poolshoogte te nemen bij de verschillende ondernemers. “Ook dit is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ik ben er vandaag niet alleen om het vocht op te meten, maar ook om een stukje nazorg te verlenen. De schade loopt in de tonnen en daar waar nodig probeer ik de gedupeerden te helpen. En onderschat ook niet hoeveel het betekent om ze gewoon even te vragen hoe het met hen gaat. Het is niet niks wat er is gebeurd.”

Contact opnemen

Bij Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverdeling hoef je niet lang te wachten op hulp, want zij zijn 24 uur per dag bereikbaar via 053 – 461 88 61 of via dit contactformulier. Hoe groot of klein de klus is, met hun geavanceerde apparatuur en gereedschappen kunnen ze alles aan.

Posted by Paulina Kramer on Sunday, 23 February 2020


Meer over Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening ontdekken?

Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening klusbedrijven

GeopendHele dag

Najaarsweg 50, Enschede

Bekijk meer:klusbedrijven

adv.