Hop hop hop: dit gedeelte van de Oldenzaalsestraat gaat vanaf 7 januari op de schop

Door Rebecca de Graaf 3 januari 2019

Het is je vast niet ontgaan: dit jaar wordt de Oldenzaalsestraat flink onder handen genomen. Hierdoor is de straat voor doorgaand verkeer afgesloten. Dit houdt in dat we regelmatig met omleidingen te maken krijgen. Zo gaat de eerste fase van de werkzaamheden op maandag 7 januari van start.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer via de singels omgeleid. De panden aan de Oldenzaalsestraat en de zijstraten blijven voor bestemmingsverkeer grotendeels bereikbaar, maar het is wel mogelijk dat bepaalde parkeerplaatsen tijdelijk worden opgeheven in verband met de werkzaamheden.

Werkzaamheden Oldenzaalsestraat

Vanaf 7 januari starten de werkzaamheden van de eerste fase tussen het Van Heekplein (de dagmarkt) en de Kalandergang en Kortelandstraat. De kruising Boulevard 1945 met Mooienhof blijft tijdens de uitvoering toegankelijk en ook de Kortelandstraat blijft grotendeels bereikbaar. Voornamelijk gemotoriseerd verkeer zal gebruik moeten maken van de omleidingen, want lopend en met de fiets aan de hand blijft dit gedeelte van de Oldenzaalsestraat wel bereikbaar.

Wat gaan de werklui dan precies doen? Zo wordt de huidige riolering vernieuwd en verlegd, er komt een bergingsriool en worden wadi’s aangelegd (een systeem voor opvang van hemelwater). Daarnaast wordt de straat opnieuw ingericht, zodat alles er weer aantrekkelijk uitziet. Als de weersomstandigheden mee zitten, is de eerste fase eind maart afgerond. Dan start fase twee Kalandergang en Kortelandstraat tot De Klomp.

 

werkzaamheden oldenzaalsestraat
Bron: Facebook gemeente Enschede

adv.