Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tweede fase van De Kop gaat van start: deze rotonde is een jaar lang afgesloten

Door Charmain Zwijnenberg 21 oktober 2020

Aan project De Kop lijkt misschien geen einde te komen, maar het gebied rondom het ziekenhuis wordt nog steeds flink aangepakt. Op maandag 26 oktober gaat de tweede fase van het project van start. Benieuwd naar de planning en de omleidingsroutes in deze fase? Lees snel verder!

Ruim vijfhonderd appartementen, drie iconische torens en een groen stadshart. Over een paar jaar herken je de westkant van het Enschedese centrum niet meer terug. Voor het zover is staan er nog wel wat (lees: veel) werkzaamheden op de planning.

Fase 2

De eerste fase van het enorme bouwproject wordt momenteel afgerond. Op maandag 26 oktober begint fase 2. Wij zetten op een rij wat er in dit deel van het project allemaal gaat gebeuren:

  • De Haaksbergerstraat vanaf de personeelsinrit van het MST tot en met de rotonde met de Zuiderval wordt onder handen genomen.
  • De busbaan op die straat gaat naar het midden van de weg en wordt versmald naar één rijbaan.
  • Er komt meer ruimte voor fietsers en voetgangers.
  • Met wadi’s en een hemelwaterriool wordt de wateroverlast in de Haaksbergerstraat aangepakt.
  • De rotonde Zuiderval wordt vervangen door een kruising met verkeerslichten.
  • De Zuiderspoorstraat en de Haaksbergerstraat vanaf de rotonde met de Zuiderval tot en met de kruising Broekheurnerweg worden aangepakt.

Omleidingen

Er wordt gestart met de wegwerkzaamheden aan de Haaksbergerstraat vanaf de personeelsinrit van het MST tot en met de rotonde aan de Zuiderval. Dit betekent dat de rotonde Zuiderval-Haaksbergerstraat is afgesloten. De stad inrijden kan dan via de huidige busbaan op de Haaksbergerstraat. Wil je de stad uitrijden? Dan kan dat via de Beltstraat of Ripperdastraat.

De busbaan is tijdens de werkzaamheden een éénrichtingsweg voor verkeer richting het centrum van Enschede. De inrit van het MST aan de Haaksbergerstraat is ook alleen via de Zuiderval te bereiken. Alle inritten van de Van Heekgarage blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. De planning is dat de kruising Zuiderval-Haaksbergerstraat in maart 2021 weer opengaat. Nog even geduld dus.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

project de kop.
Afbeelding: via Gemeente Enschede

Andere projecten

De Haaksbergerstraat is niet de enige straat die momenteel wordt aangepakt. De Molenstraat ondergaat een flinke metamorfose en ook de Hoge Bothofstraat gaat op de schop. Goed om rekening mee te houden voordat je op pad gaat!

Lees ook:

Molenstraat

De Molenstraat gaat bijna op de schop: dit zijn de omleidingsroutes

Rij je regelmatig over de Molenstraat? Lees dit artikel dan goed door. De drukke doorgaande weg word...
werkzaamheden bothoven

Vernieuwde Hoge Bothofstraat gaat wéér op de schop: dit gaat er veranderen

De vernieuwde Hoge Bothofstraat is amper een jaar in gebruik of de volgende werkzaamheden staan alwe...
blauwe parkeerschijf woonplein (1)

Hoe hoog is de boete als je de blauwe parkeerschijf per ongeluk vergeet?

Enschede heeft momenteel twee blauwe parkeerzones: de parkeerplaatsen rondom Brouwerijplein en bij h...

adv.