Hier in Enschede kun je parkeren voor 1,50 euro per uur

Door Rebecca de Graaf 12 april 2019

Mensen die na het parkeren van hun auto verder reizen met de trein, kunnen goedkoop parkeren nabij het NS station in Enschede. Hier is namelijk een nieuwe parkeergelegenheid aangelegd: P+R Parkweg.

P+R Parkweg

Het nieuwe parkeerterrein bevindt zich aan de Parkweg ter hoogte van de voormalige hoofdingang van het oude station Enschede, tegenover het Saxion. Het biedt ruimte aan 139 parkeerplaatsen voor reizigers van de NS.

Oude trap

Aan het begin van de Parkweg (vanuit de binnenstad) ligt ook nog een oude stationstrap verscholen. Deze trap werd vroeger gebruikt om bij het station te komen.Toen het huidige station werd gebouwd is de trap gebleven. De trap was enigszins vervallen, maar is inmiddels weer in ere hersteld en in gebruik genomen.

Voordelig parkeren

Wil je jouw auto wel voordelig parkeren, maar was je niet van plan om daarna de trein te pakken? Maak dan gebruik van P+R Enschede Zuiderval. Parkeren kost 3,- per dag en op vertoon van jouw parkeerkaartje kun je met maximaal vijf personen gratis met de bus naar de binnenstad van Enschede.

Meer weten over parkeren in Enschede? Lees dan dit artikel.

Meer over

Verkeer

adv.