Op deze wegen in Enschede wordt er zout gestrooid

Door Rebecca de Graaf 23 januari 2019

Om te voorkomen dat we met onze fiets of auto professioneel gaan ijsdansen, zet de gemeente strooiwagens in om de wegen begaanbaar te houden. Via deze online strooikaart weet je exact op welke wegen in Enschede er gestrooid zal worden.

Strooikaart

Op de website van de gemeente Enschede staat een handige kaart die aangeeft waar er precies gestrooid wordt. Je vindt niet alleen informatie over de wegen waar je als automobilist gebruik van maakt, maar ook de fietspaden en busbanen zijn overzichtelijk aangegeven. De kaart is interactief, dus je kunt gemakkelijk inzoomen op jouw eigen wijk.

strooikaart-enschede
De strooikaart van Enschede

Nog wat tips

  • Houd altijd rekening met opvriezing van het wegdek. Pas daarom altijd jouw snelheid aan als het vriest of dreigt te gaan vriezen, ook als er gestrooid is;
  • Strooien is geen garantie dat het niet meer glad is;
  • Houd er rekening mee dat viaducten, bruggen, toe- en afritten glad kunnen zijn bij lichte vorst, ook al is de hoofdrijbaan niet glad. Bruggen zijn vaak ook na een strooibeurt nog glad;
  • Matig de snelheid bij gladheid en houd meer afstand tot jouw voorligger dan je gewend bent;
  • Wees extra alert op de aanwezigheid van kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals voetgangers, fietsers, bromfietsers en motorrijders, omdat het zicht vanuit de auto soms belemmerd wordt door pekel op de ruiten.
ruiten ijsvrij

Zijn jouw autoruiten niet compleet ijsvrij? Dit is de hoogte van de boete

Ga jij altijd met de auto naar het werk? Trek dan de komende dagen wat extra tijd uit om de autoruit...

adv.