Hatsjikidee! In 2017 legde deze flitspaal maar liefst 17.177 overtredingen vast

Door Rebecca de Graaf 12 februari 2018

Een verkeersboete is echt jammer geld en gemakkelijk te vermijden wanneer je je aan de regels houdt. In Enschede staan er in totaal vier flitspalen. Vorig jaar hebben zij maar liefst 26.424 prachtige foto’s gemaakt van automobilisten die door rood reden of de maximale snelheid overschreden.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Burg. van Veenlaan

flitspaal-burg-van-veenlaan
Foto: Google Streetview

De flitspaal aan de Burg. van Veenlaan legde de minste verkeersovertredingen vast. In totaal zijn er 1.553 overtreders geflitst. Hiervan zijn 532 weggebruikers voor snelheid geflitst en 1.021 personen voor door rood rijden.

Kuipersdijk

flitspaal-kuipersdijk
Foto: Google Streetview

Op de derde plaats staat de flitser aan de Kuipersdijk. Hier werden in totaal 1.777 verkeersovertredingen vastgelegd. Maar liefst 397 keer ging het om een snelheidsovertreding en 1.380 weggebruikers reden door een donker oranje verkeerslicht.

Zuiderval

flitspaal-zuiderval
Foto: Google Streetview

Deze flitser aan de Zuiderval is strategisch geplaatst. Wanneer je net de afslag van de snelweg hebt genomen, kan het even omschakelen zijn om 50 km/uur te rijden. Deze flitsende vriend maakte 5.917 foto’s: 4.404 keer voor snelheid en 1.513 keer voor door rood rijden.

De flitsmeister

flitspaal-hengelosestraat
Foto: Google Streetview

De flitspaal die met kop en schouders boven de andere flitspalen uitsteekt, is de flitspaal aan de Hengelosestraat. In tegenstelling tot de andere drie flitsers, legt deze flitspaal alleen snelheidsovertredingen vast. Zoals je al in de titel hebt kunnen lezen, ging het om 17.177 overtredingen. Benieuwd wat zo’n overtreding je gaat kosten? Wanneer je de maximum snelheid al met 4 km/uur overschrijdt, kun je een boete van 45 euro verwachten.

Enige tijd geleden schreven we al een artikel over de hoogte van verschillende verkeersboetes. Hier lees je ook wat het kost wanneer je door rood rijdt. 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Verkeer

adv.