Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

UT-terrein vanaf eind deze maand rookvrij, óók tijdens festivals

Door Charmain Zwijnenberg 3 maart 2020

Op steeds meer plekken in Nederland geldt een rookverbod. In restaurants is roken taboe, veel terrassen zijn rookvrij en binnenkort mag je ook geen peuk meer opsteken op treinstations. Universiteit Twente sluit zich daar bij aan. Vanaf 30 maart 2020 is roken op het UT-terrein hartstikke verboden. Óók tijdens festivals.

Universiteit Twente kondigde in 2019 al een rookvrije campus aan. “Deze maatregel past bij de toegenomen technisch-medische signatuur van de UT en wordt ondersteund door de nieuwe Tabaks- en rookwarenwet die roken niet meer toestaat op terreinen van onderwijsinstellingen”, lezen we op de site van de universiteit.

Rookverbod tijdens festivals

Vanaf 30 maart is het hele campusterrein dus rookvrij. Alleen in het woongebied mag je nog roken. Maar wat betekent deze maatregel voor de geplande festivals op het UT-terrein? Wordt daar een uitzondering voor gemaakt? “Nee, deze maatregel geldt vanaf eind maart altijd en voor iedereen”, vertelt UT-woordvoerder Laurens van der Velde. “Er vinden verschillende festivals op ons terrein plaats en die worden allemaal rookvrij.”

Handhaving

De festivals op het campus trekken ontzettend veel bezoekers. Hoe wordt ervoor gezorgd dat er écht geen peuken meer worden opgestoken? “Dat is aan de organisatoren van de festivals”, zegt Laurens. “Wij hebben ze gevraagd om met een plan te komen waarin ook de handhaving van een rookvrij festival naar voren komt.”

Duidelijk. Je pakje sigaretten kun je tijdens Hardfest, Kingsnight, Bevrijdingsdag Enschede en Green Vibrations dus beter thuislaten.

Lees ook:

station enschede trein

Roken en verkoop van tabak binnenkort verboden op station Enschede

Het is geen geintje: per 1 april kun je geen tabak meer kopen in winkels op station Enschede. Dat is...
gratis meenemen

Gratis spullen aanbieden op straat: dit zijn de regels in Enschede

Je hebt een bureaustoel die je liever kwijt dan rijk bent en de oude driewieler van je kind staat oo...

MAG DAT: fietsen met een paraplu in je handen?

Regels regels regels, het zijn er soms zoveel dat we door de bomen het bos niet meer zien. Wat mag e...

Meer over

Nieuws

adv.