Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update coronacijfers: zo snel stijgt het aantal positieve testen in Enschede

Door Carin Van der Meij 27 oktober 2020

891, zoveel Enschedeërs zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. 

UPDATE:
Kijk voor de meest actuele cijfers in ons nieuwsbericht van 3 november 2020: Corona in Enschede: dit zijn de nieuwste cijfers van het RIVM.

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Meldingen in Enschede

Ook in Enschede zien we weer een stijging in het aantal besmettingen. Op 27 oktober zijn er 2469 coronabesmettingen geregistreerd in Enschede. Op 20 oktober waren dat er nog 1578. Dat zijn 891 nieuwe geregistreerde besmettingen in een week tijd. Die week ervoor waren er 567 nieuwe besmettingen.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Enschede vanaf het begin van de uitbraak tot nu. Wil je weten wat de cijfers per dag zijn in Enschede? Bekijk dan het dashboard van de Rijksoverheid.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

Door op het pijltje bovenin de grafiek te klikken zie je hoeveel besmettingen, ziekenhuisopnames en overledenen als gevolg van corona er in totaal zijn (geweest) in onze stad. Vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 27 oktober rond 19.00 uur een korte persconferentie over de coronamaatregelen. Het AD meldt dat er waarschijnlijk geen extra maatregelen worden bekendgemaakt. Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.

Lees ook:

mst ziekenhuis enschede

Burgemeester Van Veldhuizen met corona opgenomen in ziekenhuis

Onze burgemeester Onno van Veldhuizen is gistermiddag (zondag 25 oktober) met coronaklachten opgenom...
mag je boodschappen doen tijdens ouderenuurtje

Mag dat: boodschappen doen tijdens het ouderenuurtje als je niet oud of kwetsbaar bent?

Tijdens de persconferentie van maandag 28 september, stelde premier Rutte dat supermarkten twee uur ...
Lidl

Ouderen- en kwetsbarenuurtjes in Enschedese supermarkten: dit zijn de tijdstippen

Een woord dat je voor 2020 niet kende: ‘ouderen- en kwetsbarenuurtjes’. Deze uurtjes in supermarkten...

adv.