Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uh oh! Het gaat niet zo lekker met Hudson’s Bay

Door Charmain Zwijnenberg 13 december 2018

Zeg eens eerlijk, koop je weleens wat bij Hudson’s Bay of kies je toch voor window shopping? We gokken dat redelijk wat Enschedeërs voor dat laatste gaan. De Telegraaf bemachtigde namelijk interne stukken met slecht nieuws: het warenhuis draait in ons kikkerlandje tachtig miljoen euro verlies. Jammer, zeg!

Ai, tachtig miljoen is natuurlijk heel veel geld. Zelfs voor zo’n grootschalig warenhuis. Er is een kans dat we in Hudson’s Bay straks minder medewerkers tegenkomen, want een ontslagronde is niet uitgesloten.

Even slikken

Het is vast even slikken voor de nieuwe directie van Hudson’s Bay. Het is eigenlijk een Canadese keten, maar in september 2018 werd deze opgekocht door het Oostenrijkse Signa. Het Algemeen Dagblad schrijft nu dat de organisatie ‘tegen het licht wordt gehouden’. Wat de directie precies gaat doen om het verlies te verzachten, is nog niet bekend. We houden ons notitieblokje in ieder geval in de aanslag.

Feestelijke opening

In Enschede opende Hudson’s Bay op 8 maart dit jaar. Wat was dat een feest, zeg! Enschedeërs kwamen massaal op de opening van Hudson’s Bay af, want iedereen was reuzenieuwsgierig naar de groots aangekondigde winkel.

Opening Hudson's Bay Enschede
Foto: Opening Hudson’s Bay Enschede

Dertien vestigingen

Naast de vestiging in Enschede komen we Hudson’s Bay ook tegen tijdens een rondje shoppen in Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Den Bosch, Almere, Breda, Tilburg, Maastricht, Zwolle, Amersfoort en Haarlem. Eigenlijk zouden er twintig vestigingen in ons land komen, maar daar zag de directie in februari van dit jaar toch van af.

Zou Hudson’s Bay het minder lang volhouden dan de V&D? Wij houden je natuurlijk op de hoogte van het laatste nieuws…

Lees ook:

Opening Hudson's Bay Enschede

Feest bij de opening van Hudson’s Bay in Enschede [video]

Het warenhuis Hudson's Bay opende op 8 maart de deuren. 's ochtends bij de feestelijke opening stond...
Hudson's Bay

Hudson’s Bay Enschede opent vandaag de deuren

Vandaag is de feestelijke opening van Hudson's Bay in het centrum van Enschede. De deuren gaan om 10...

Meer over Hudson’s Bay ontdekken?

Hudson’s Bay Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Hendrik Jan van Heekplein 85, Enschede

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.