Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tof! Het Stationsplein krijgt een make-over

Door Annelynn Kooistra 3 september 2018

Zijn jou die vrolijke kleurtjes op het Stationsplein al opgevallen? Een idee van de gemeente om het plein om te toveren tot een creatieve speelplaats, ontmoetingsplek en wandelroute naar de Enschedese binnenstad. Hoe dan? Wij leggen het uit! 

De gemeente is nog tot en met woensdag 5 september druk bezig om de boel op te leuken, vandaar dat het plein is afgezet met dranghekken. PLANETART-GOGBOT is de bedenker van de make-over en werkt samen met 100%FAT, Concordia en de gemeente. Zij hebben in de toekomst nog veel meer in petto voor het plein.

stationsplein makeover
Foto: indebuurt Enschede

Een DJ-tafel

Wat dan? Nou, er komen ook vier Wannaplay schommels op het plein. Die heb je misschien al eens eerder op de Oude Markt gezien. Ook staat er straks een heuse DJ-tafel die met WiFi in contact staat met de schommels. Je kan straks op het plein je eigen muziek mixen, hoe vet! Die felle kleurtjes op de grond zien er trouwens niet alleen leuk uit, maar moeten ook een aantrekkelijke looproute naar de binnenstad worden.

Acht meter hoge toren

PLANETART-GOGBOT heeft voor 2019 het plan om een acht meter hoge LED Tower midden op het plein te zetten. Het wordt een soort digitaal landmark, volgens de organisatie. Bij de UT zijn ze al bezig met de eerste prototypes. Andere plannen? Wintervast groen, een greenhouse, urban farming en plant-sensoring. Genoeg ideeën dus voor het plein!

 

gemeente-impressie-stationsplein
De impressie van de herinrichting van het Stationsplein. Foto: Gemeente Enschede

Opening

Aanstaande donderdag 6 september opent wethouder Eelco Eerenberg het vernieuwde plein. Tijdens de eerste dag van de vijftiende editie van GOGBOT, dit is het festival voor creatieve technologie. We zijn benieuwd!

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.