Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tijd voor iets nieuws: zoveel Enschedeërs verlieten in 2018 onze stad

Door Charmain Zwijnenberg 7 maart 2019

Met zo’n mooie stad kunnen we het ons eigenlijk niet voorstellen, maar toch besluiten elk jaar weer een hoop mensen om Enschede te verruilen voor een andere gemeente. Hoeveel Enschedeërs zeiden onze stad in 2018 vaarwel?

Voor het eerst in vijf jaar tijd pakten minder mensen de verhuisdozen in. In totaal wisselden 1,3 miljoen Nederlanders binnen hun eigen gemeente van woning. Nog eens ruim 750 duizend mensen verruilden hun gemeente juist voor een andere. Dat blijkt allemaal uit cijfers van het CBS.

Doei, doei!

Wij kunnen ons haast niet voorstellen dat je weggaat uit Enschede, maar toch zijn er vorig jaar een heleboel mensen naar een andere gemeente in Nederland verhuisd. We zullen maar meteen met de deur in huis vallen: vorig jaar vertrokken er 5851 mensen uit Enschede. Dat zijn er minder dan het jaar ervoor.

Welkom, nieuwe Enschedeërs!

Onze stad is heel iets gekrompen, met jawel: 397 personen. We kregen er namelijk minder mensen voor terug. Er zijn vorig jaar 5454 Enschedeërs bijgekomen. Mensen weten onze stad te vinden! Wij zeggen: welkom in de allermooiste stad van Nederland. Lees meteen dit even door.

Andere gemeenten

Enschede is niet de enige. In een op de drie gemeenten verhuisden vorig jaar meer mensen naar een andere gemeente dan er kwamen wonen. Benieuwd welke? Check dan even dit kaartje:

Lees ook:

Freshtival Bucketlist

Bucketlist voor Enschedeërs: deze dingen moet je gedaan hebben als je in Enschede woont

Toerist of niet: deze dingen móet je gewoon gedaan hebben als je in Enschede woont. Omdat ze naast t...
Liefdesbankje

Bucketlist voor Enschedeërs Part II: deze dingen moet je gedaan hebben

Een tijd terug maakten we een lijstje met 15 dingen die je volgens ons als Enschedeër op je bucketli...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.