Spreek je Twents en wil je in een film spelen?

Door Jannike Huisman 6 december 2017

Filmproducent Nijenhuis & Co start in de herfst van 2018 met de opnames voor een nieuwe Nederlandse film: ‘De beentjes van Sint Hildegard’. Hiervoor is regisseur Johan Nijenhuis op zoek naar Twentstalige acteurs.

Wie zoeken ze?

Voor de film is Johan op zoek naar acteurs en actrices voor vier hoofdrollen en verschillende bijrollen. Een belangrijke vereiste is dat je Twents kunt spreken. De film zal namelijk helemaal in het Twents zijn en wordt uiteindelijk ondertiteld in het Nederlands. Alleen rasechte Tukkers maken dus kans om in de film te komen. Daarnaast is ervaring met toneel of voor de camera acteren een vereiste. Er worden acteurs gezocht in verschillende leeftijdscategorieën.

Hoe kun je mee doen?

Pas je helemaal in het profiel dat Nijenhuis & Co zoekt? Maak dan een filmpje waarin je Twents spreekt, daarna hoef je alleen nog maar het castingformulier in te vullen. Op basis van de inzendingen kiezen ze kandidaten die op auditie mogen komen. Johan komt 21 en 22 december naar Enschede of je kunt op 18 januari in Amsterdam op auditie.

Twents voor dummies

Je kunt je natuurlijk ook voorbereiden met onze handige tips: Twents voor dummies  of de heerlijk herkenbare uitspraken die je alleen als Twentenaar begrijpt.

Meer over

Nieuws