Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rennen naar Xenos! Die winkel verdwijnt uit Enschede

Door Jannike Huisman 13 maart 2018

Het gesprek van de dag: winkelketen Xenos wordt vervangen door interieur winkelketen CASA. De eerste vijftig CASA-winkels zullen aan het einde van dit jaar hun deuren openen. Wij hebben even gecheckt hoe dit zit met de filialen in Enschede.

Xenos verdwijnt

CASA neemt op 110 locaties in Nederland de plek in van Xenos. Dat maakte eigenaar Blokker Holding dinsdag bekend. De Enschedse vestiging aan het van Heekplein wordt ook een CASA, maar de winkel bij de Miro blijft wel voorlopig Xenos heten.

Eind dit jaar openen de eerste vijftig CASA’s al, de rest in het voorjaar van 2019. Of Enschede dit jaar al aan de beurt is, is nog onbekend. Voor de werknemers verandert er overigens (nog) niets: zij mogen mee naar de nieuwe winkels.

CASA?

Kende je CASA nog niet? Nee? Snappen we. Het bedrijf heeft al vijfhonderd winkels in acht Europese landen, maar is momenteel nog niet actief in Nederland. Er zit wel een Nederlandse tintje aan, want het was ooit eigendom van de familie Blokker. CASA verkoopt voornamelijk decoratieve en huishoudelijke artikelen. Maar ook tuin-en interieurmeubelen. De komende jaren moeten er ongeveer 110 filialen en 1.900 medewerkers bij komen in Nederland. Daarbij is onder meer gekeken naar de huidige Xenos-winkels die het beste in de CASA-formule passen. Eén in Enschede dus!

Zie ook:

visspeciaalzaak-hamsinki

Visspeciaalzaak Hampsink staat te huur

Wie deze week een gebakken visje had willen halen bij Visspeciaalzaak Hampsink, komt helaas voor een...


Meer over Xenos Enschede centrum ontdekken?

Xenos Enschede centrum

woonwinkels

Geopend09:00 - 18:00

H.J. van Heekplein 70 , Enschede

Bekijk meer:woonwinkels

adv.