Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: vochtig toiletpapier door de wc spoelen?

Aangeboden door Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening 20 april 2020

Vochtig toiletpapier geeft vaak een heerlijk fris gevoel na een grote boodschap, maar wat doe je er daarna eigenlijk mee? Net als gewoon wc-papier door het toilet spoelen, zou je denken. Maar mag dat eigenlijk wel? Coen van Nijhuis Rioolreiniging, Rioolaanleg & Dienstverdeling geeft het antwoord.

Vochtige doekjes zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn billendoekjes, er is vochtig toiletpapier en er zijn verfrissingsdoekjes. Sommigen ruiken naar bloemetjes, anderen hebben een superhippe verpakking. Wat wij willen weten: mag je deze doekjes na gebruik door de wc spoelen?

Nee, dat mag niet!

“Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: spoel vochtig toiletpapier alsjeblieft niet door. Ze veroorzaken problemen in de riolering en bij de afvalwaterzuivering. In het ergste gevoel zit je wc verstopt en dat wil je niet. Gooi vochtige doekjes dus gewoon in de prullenbak”, legt Coen uit.

Maar het etiket zegt dat het wél mag

Dat je vochtig toiletpapier niet door de wc mag spoelen, wordt op veel verpakkingen onderstreept door middel van pictogrammen. Je ziet namelijk een afbeelding van een wc pot met een kruis erdoor. Dit betekent dat je het niet mag doorspoelen, maar weg moet gooien in een prullenbak.

Maar bij sommige fabrikanten van vochtig toiletpapier staat er juist op de verpakking dat het wel doorgespoeld kan worden. Hoe zit dat dan? “De doekjes voldoen officieel aan de fabrikantentest voor doorspoelbaarheid, maar in de praktijk zijn ze nog niet voldoende afgebroken. Hierdoor hoopt alles zich op en heb je alsnog de wc verstopt zitten.”

Verstopt toilet door vochtige doekjes

Het komt dan ook regelmatig voor dat Nijhuis Rioolreiniging, Rioolaanleg & Dienstverdeling wordt ingeschakeld om dit soort verstoppingen op te lossen. Al sinds 2005 zijn ze actief in Twente en omgeving als allround ontstoppingsbedrijf. Met hun geavanceerde apparatuur en gereedschappen kunnen ze elke klus aan, van groot tot klein. Je kunt ze 24 uur per dag bereiken via 053 – 461 88 61 of via dit contactformulier.

nijhuis rioolreiniging verstopt toilet

Shit zeg! Dit zijn de meest voorkomende voorwerpen die de riolering verstoppen

Een verstopte riolering is nooit fijn, maar gelukkig kan Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverd...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening. Meer over Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening ontdekken?

Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening klusbedrijven

GeopendHele dag

Najaarsweg 50, Enschede

Bekijk meer:klusbedrijven

adv.