Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe bizar: het kan volgende week 40 graden worden

Door Rebecca de Graaf 16 juli 2018

Het was de afgelopen weken al flink heet in Nederland, maar als we de weerberichten mogen geloven wordt het volgende week nóg warmer. Zo zou de temperatuur kunnen oplopen naar maar liefst 40 graden. Hoe dan?!

Hallelujah, wij krijgen het al warm bij het idee dat het volgende week veertig graden wordt. Tóch zou het volgens de meterologen van Weerplaza kunnen. “De rekenmodellen die het weer voorspellen, geven aan dat de temperatuur op 28 en 29 juli kan oplopen naar 40 graden,” vertelt Ben Lankamp van Weerplaza aan onze collega’s van het AD.

Bloedheet

Al is de kans dat het echt zó warm wordt in ons land, heel klein. “Toch schrokken wij wel enorm. We hebben zo’n voorspelling nog nóóit gezien in Nederland,” vervolgt Lankamp. Misschien wordt het geen 40 graden, maar bloedheet wordt het wel. De kans dat het vanaf volgende week woensdag een paar dagen meer dan 30 graden wordt, is meer dan 50 procent. Maak die agenda maar leeg!

Hitterecord

Wij kunnen ons niet herinneren dat de thermometer ooit de veertig graden heeft aangetikt. Dat klopt inderdaad! Het is ook nog nooit zó warm geweest in ons ‘koude’ kikkerlandje. Het hitterecord staat op 38,6 graden, gemeten in Warnsveld in het jaar 1944. Het zou toch wat zou als we dit nu gaan doorbreken?!

IJs Oude Markt Enschede verkoeling

Wat is het warm: hier vind je verkoeling in Enschede

Begrijp ons niet verkeerd: wij worden maar wat blij van een felle zon aan de strakblauwe hemel. Maar...
softijs-het-koffiepunt-1

Heerlijk verkoelend: romige softijs en smaakvolle milkshakes van Het Koffiepunt

Met deze prachtige temperaturen in het vooruitzicht is niets zo lekker als een verkoelend tussendoor...
zonbescherming

5 tips om de komende dagen veilig van de zon te genieten

Wat heerlijk! Het kwik gaat de komende dagen flink omhoog en we kunnen uitgebreid van de zon geniete...

Meer over

Opmerkelijk

adv.