Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed om te weten: niet iedere vorm van waterschade wordt door de verzekering gedekt

Regen, regen en nog eens regen. De hoeveelheid hemelwater is goed voor de plantjes in de tuin, maar als jouw kelder inmiddels onder water staat ben je minder blij. Niet gelijk in de stress schieten, want het team van Nijhuis Rioolreiniging lost de waterschade voor je op én neemt het verzekeringswerk voor je uit handen!

Het zijn drukke dagen voor de mannen van Nijhuis Rioolreiniging, Dienstverlening & Aanleg. Want vanwege het slechte weer wordt hun hulp bij waterschade nog vaker ingeschakeld dan wat je van een reguliere werkweek mag verwachten. De werkzaamheden stoppen niet zodra al het water weggezogen is. Het team zorgt er onder andere voor dat de ruimte gedroogd wordt en ontfermt zich ook over de verzekering. “Het maakt niet uit hoeveel tijd erin gaat zitten. We gaan pas weg wanneer alles opgelost is”, zegt eigenaar Coen.

Waterschade: wat wordt er nu wel en niet gedekt?

Wat lang niet iedereen zich even goed realiseert, is dat niet iedere vorm van waterschade door de verzekering gedekt zal worden. Het is namelijk van belang dat de schade onvoorzien is. Dus als je waterschade hebt opgelopen doordat je tijdens een heftige regenbui het raam open hebt laten staan, dan wordt de schade niet door de verzekering vergoed.

Ook waterschade door achterstallig onderhoud – zoals bijvoorbeeld houtrot – wordt niet door de verzekering gedekt. Wanneer er door een heftige bui water onder de dakpannen terecht is gekomen en het vervolgens een vochtplek op het plafond veroorzaakt, wordt de schade wél gedekt. In dit geval had je de waterschade namelijk niet kunnen voorkomen.

Hulp bij verzekeringswerk

De mannen van dit allround ontstoppingsbedrijf zullen ook onderzoeken hoe de waterschade veroorzaakt is. Dit is weer belangrijk bij het invullen van de verzekeringspapieren. Zo weten ze precies op welke verzekering de schade geclaimd kan worden. Een ondergelopen kelder valt bijvoorbeeld onder de opstalverzekering. Maar alle spullen die in de kelder staan, vallen dan weer onder de inboedelverzekering. Je moet het maar net weten…

Grote en kleine klussen

Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein het probleem is. De afgelopen jaren heeft Nijhuis Rioolreiniging veel problemen in woonhuizen opgelost, maar ze worden ook regelmatig ingeschakeld bij grotere calamiteiten. Zo hebben zij afgelopen juni het stadskantoor in Hengelo weer helemaal watervrij gemaakt nadat het volledig was ondergelopen. En kun je de geknapte hoofdwaterleiding voor de ingang van Decathlon nog herinneren? Ook toen heeft dit bedrijf laten zien dat ze zulke grote projecten gewoon aankunnen.

Contact opnemen

Dus heb jij zelf last van waterschade? Schakel dan het team van Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverdeling in. Je hoeft nooit lang te wachten op hulp, want zij zijn 24 uur per dag bereikbaar via 053-461 88 61 of via dit contactformulier.

De fietsenstalling van het stadskantoor in Hengelo stond volledig onder water
Foto: Facebook Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening
Foto: Facebook Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening. Meer over Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening ontdekken?

Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening klusbedrijven

GeopendHele dag

Najaarsweg 50, Enschede

Bekijk meer:klusbedrijven

adv.