Dit is waarom je zaterdag allemaal Pokémon GO-spelers in de stad ziet

Door Charmain Zwijnenberg 11 januari 2019

Zie jij zo nu en dan in Enschede groepjes mensen met telefoons in hun handen, die lijken te kijken naar iets wat jij niet ziet? Nee, zij zijn niet gek geworden en jij ook niet, dat zijn Pokémon GO-spelers. In het park bijvoorbeeld zie je ze regelmatig. En deze zaterdag (12 januari) zie je ze waarschijnlijk ook in grotere getale dan normaal, want het is Community Day. Gotta catch ‘em all!  

Pokémon GO, dat is toch die digitale game die een paar jaar terug ineens heel populair was? Klopt helemaal. Het is dan misschien niet meer zo’n bizarre rage als het toen was, er zijn nog steeds bijzonder veel spelers. En zaterdag dus nog wat meer dan normaal.

Vangen!

Zaterdag 12 januari houdt de maker van het spel, Niantic, weer een Community Day. Die dag is bedoeld om gezellig met elkaar, met vrienden, familie of spelers die je helemaal niet kent, door de stad te wandelen. En tijdens het wandelen natuurlijk toffe Pokémons vangen.

Elke Community Day staat er een andere Pokémon in de spotlights en die wil je als speler die dag vangen. Dat kan tussen 11.00 en 14.00 uur zaterdag. In Nederland dan, want hoewel het event overal ter wereld wordt gehouden, is het in elk land op een andere tijd.

De tips voor een goede vangst

Tijdens deze dag is Totodile de speciale event-Pokémon. Deze komt waarschijnlijk vooral in Enschedese parken voor. Pokémon-vangers krijgen de volgende tips:

  • Zorg dat je in een groot park bent (vlak voor 11.00 uur)
  • Zorg dat je voldoende Ultra Balls hebt want Totodile is lastig te vangen

Meer tips lees je hier.

 

adv.