Carolien laat zich 12 uur opsluiten voor de actie ‘lock me up’

Door Jannike Huisman 15 mei 2018

Twaalf uur lang in een hokje van twee bij een meter zitten, klinkt ons niet heel comfortabel in de oren. Toch is het precies wat Carolien Morsman en negen anderen doen bij Fellini van 15 tot en met 19 mei.

Maar… waarom?

Natuurlijk laten de vrouwen en mannen zich niet voor de lol opsluiten: met de actie ‘Lock Me Up’ vragen ze geld en aandacht voor Free a Girl, een organisatie die jonge meisjes uit de prostitutie bevrijdt. In een land als India worden duizenden meisjes gedwongen tot prostitutie en opgesloten in bordelen: hokjes van – je raadt het al – één bij twee meter. Free a Girl wil dit jaar in totaal 1 miljoen euro ophalen en daagt mensen daarom uit om zich twaalf uur lang op te sluiten en daarbij €2500,- per persoon op te halen.

lock me up
Carolien wordt opgesloten door Marga Bult.

Symbolisch

De Enschedese Carolien (22) is één van de deelnemers. “Dit is echt een doel die bij mij past. Zo’n actie vraagt altijd wel aandacht en ik denk dat dat wel goed is.” Echt moeilijk vindt ze het niet. “Ik mag er vanavond om elf uur uit. Je kunt het niet vergelijken met de meisjes daar, die hebben bijvoorbeeld geen eten en drinken. Het is echt symbolisch, om aandacht te vragen van voorbijgangers.”

lock me up actie

Ook Jan Marc doet mee: “Ik vind de actie heel goed, omdat het gedoneerde geld voor het grootste gedeelte echt gebruikt wordt voor het bevrijden van de meiden en voor het traject erna. Daarom zet ik mij er graag voor in en elke euro is er één.”

Je kunt het initiatief trouwens ook steunen door te bieden op veilingitems via de website van Lock Me Up. Vorig jaar heeft team Fellini maar liefst ruim €51.000,- opgehaald in Enschede.

De deelnemers dit jaar in Enschede: Carolien Morsman, Jan Marc ter Steege, Jeanette Westerman, Lucille Barentz, Bonnie Habing, Rick Schenau, Jaap Besteman, Andre Driezen, Robert Hekman en Danielle Nijboer.

adv.