Binnenkort in Enschede: speeddating voor singles met een beperking

Door Rebecca de Graaf 25 januari 2019

De liefde is iets moois, maar is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Juist wanneer je een geestelijke of lichamelijke beperking hebt, kan het lastig zijn om een geschikte match te vinden. Gelukkig bestaan er ook initiatieven die je bij deze zoektocht kunnen helpen. Zo wordt er binnenkort in Enschede een speeddate voor singles met een beperking georganiseerd.

Speeddate voor mensen met een beperking

Het idee om zo’n speeddate te organiseren is ontstaan vanuit de behoefte van kandidaten bij re-integratiebureau Westendorp PR. Veel van hen vinden het lastig de eerste stap te zetten om nieuwe mensen te ontmoeten. Wanneer vertel je een ander bijvoorbeeld dat je autisme of borderline hebt? “Omdat er zoveel vraag was naar een manier om een partner of vriendschap te vinden, hebben we besloten deze speeddate te organiseren,” legt gedragswetenschapper Debby uit.

Ongedwongen sfeer

Dit is de eerste keer dat Westendorp PR zoiets gaat organiseren. Het belangrijkste van deze dag is dat de kandidaten op een gezellige en ongedwongen manier andere mensen leren kennen. “We houden de groepen bewust klein, zodat we waar nodig een handje kunnen helpen om het gesprek op gang te krijgen. Het moet echt een gezellig uitje zijn waarbij de kandidaten ervaren hoe ze contact kunnen leggen,” zegt Debby enthousiast.

Aanmelden

  • wanneer? maandag 11 februari
  • hoe laat? 13.30 – 15.00 uur; 15.30-17.00 uur; 18.00-19.30 uur (gay speeddating voor mannen); 20.00-21.30 uur (gay speeddating voor vrouwen)
  • waar? Heel Bijzonder, De Heurne 47 in Enschede
  • kosten? 10,- euro

De middag zal 1 tot 1,5 uur duren en na drie rondes is er een pauze van 15 minuten. Inbegrepen bij de prijs is een kopje thee/koffie met iets lekkers en een glas frisdrank. Interesse? Je kunt je opgeven via [email protected]

Dingen om te doen met je date in Enschede

7 x dingen om te doen met je date in Enschede

YES je hebt een date! Maar wat moet je nou toch gaan dóen met zijn tweeën?! Daar hoef je voorlopig d...

Meer over Heel Bijzonder ontdekken?

Heel Bijzonder lunch

Nu gesloten10:00 - 17:00

De Heurne 47, Enschede

Bekijk meer:lunch

adv.