Oh no! Intertoys is definitief failliet – dit moet je met je cadeaukaart doen

Door Charmain Zwijnenberg 21 februari 2019

Het was te verwachten: speelgoedwinkel Intertoys is failliet. De grootste speelgoedketen van het land vroeg vorige week uitstel van betaling aan, maar het mocht niet meer baten. Er wordt nog wel gekeken naar een eventuele doorstart.

Ontslag

Het faillissement heeft volgens de directie te maken met de hevige concurrentie van online webwinkels. Die hebben Intertoys’ speelgoedomzetten afgelopen decennium gehalveerd. Intertoys heeft verder last van winkels als Action en Flying Tiger, die vaak een goedkoper aanbod hebben. Voor de ruim 3000 medewerkers ziet de toekomst er somber uit: voor hen is ontslag aangevraagd.

Intertoys Enschede

Intertoys Holland B.V. mag dan failliet zijn, sommige filialen van de speelgoedzaak zijn zelfstandige winkels. Deze franchise-ondernemingen vallen niet automatisch onder het faillissement. In Enschede zijn drie filialen van Intertoys: aan De Heurne, in Miro Center en in winkelcentrum Enschede Zuid. Voor al deze vestigingen geldt helaas dat het geen franchise-ondernemingen zijn.

Intertoys cadeaukaart

Heb je thuis nog een cadeaukaart van Intertoys in de kast liggen? Niet getreurd. Deze kan je nog tot zondag 24 februari verzilveren in de winkels van Intertoys en op Intertoys.nl. Daarna komen alle kaarten te vervallen.

Bron: AD.nl

Lees ook: 

 

Meer over

Nieuws

adv.