Oei: Op=Op Voordeelshop vraagt faillissement aan

Door Charmain Zwijnenberg 25 maart 2019

Grote kans dat er binnenkort nóg een winkel uit Enschede verdwijnt. Op=Op Voordeelshop vraagt faillissement aan, werd maandag bekend. Naar verwachting spreekt de rechtbank dinsdag 26 maart het faillissement uit.

Het gaat om in totaal 130 eigen filialen van de budgetketen. De tien franchise-winkels vallen buiten de aanvraag. In Enschede zit een filiaal van Op=Op Voordeelshop aan de Wethouder Nijhuisstraat. Het is nog onduidelijk wat er met die vestiging gaat gebeuren.

Doorstart?

De vestigingen blijven in ieder geval tot ‘nader order’ open. De keten hoopt op een doorstart dankzij investeerders. Een woordvoerder laat weten: “We willen graag laten zien dat Op=Op Voordeelshop een fijn bedrijf is om mee samen te werken.”

Cadeaukaarten

Cadeaukaarten van Op=Op Voordeelshop kun je nog inleveren bij de fysieke winkels zolang ze open zijn. Online aankopen zijn op dit moment niet mogelijk. Hier lees je meer over wat het voor jou als klant betekent dat de winkel faillissement heeft aangevraagd.

Andere ketens failliet

Het lijkt behoorlijk slecht te gaan in winkelland. Zo werd de afgelopen weken bekend dat CoolCat en Intertoys – die allebei in Enschede zitten – failliet zijn.

Lees ook:

coolcat failliet

Jammer: kledingketen CoolCat failliet verklaard

Eerder vertelden we je dat kledingketen CoolCat een faillissement ging aanvragen. De rechter heeft v...
intertoys

Oh no! Intertoys is definitief failliet – dit moet je met je cadeaukaart doen

Het was te verwachten: speelgoedwinkel Intertoys is failliet. De grootste speelgoedketen van het lan...

adv.