O nee! Geen operaties in MST vanwege ict-probleem

Door Charmain Zwijnenberg 11 januari 2019

Door een grote ict-storing bij het MST worden er vanochtend (vrijdag 11 januari) geen operaties uitgevoerd, dat meldt Tubantia. Omdat elk systeem in het ziekenhuis plat ligt kunnen artsen niet bij de dossiers van patiënten die moeten worden geopereerd. 

Woordvoerder Selma Hoekstra meldt aan Tubantia dat er geen gevaar is voor de veiligheid van patiënten  “Voor de buitenwereld is het MST tijdelijk onbereikbaar. Maar intern hebben we alleen operaties moeten afzeggen.”

Wel of geen operatie?

Heb je vandaag een afspraak op de poliklinieken, dan hoef je niet te komen. Je wordt dan gebeld voor een nieuwe afspraak. Heb je vandaag een afspraak voor een operatie? Meld je dan wel bij de balie van het MST. Je hoort dan of de operatie vandaag doorgaat.

Gevolgen voor vrijdagmiddag

Op dit moment zijn alleen de operaties in de ochtend opgeschort. Wat de gevolgen voor vanmiddag zijn is nog niet duidelijk. Ook de oorzaak van het ict-probleem is nog niet bekend. Volgens Hoekstra zijn er geen aanwijzingen van een aanval van buiten op de ict.

Update 11 januari 14.50 uur

Hoekstra heeft aan Tubantia laten weten dat het probleem vrijdagmiddag om 12.30 uur is verholpen. De afspraken op de poliklinieken gaan vrijdagmiddag door en de geplande operaties worden weer uitgevoerd.

Bron: Tubantia

Meer over

Nieuws

adv.