Met een bezoekje aan deze film help je een dakloze aan een warm pak

Door Charmain Zwijnenberg 9 mei 2019

Vanaf 9 mei draait de film Les Invisibles bij Concordia. Een tragikomedie over dakloze vrouwen in Parijs. Met een bezoekje aan deze film steun je meteen het goede doel. Want van elk bioscoopkaartje gaat één euro naar Stichting Sheltersuit, die waterdichte pakken voor daklozen maakt.

Oud-daklozen in de hoofdrol

Les Invisibles is een ode aan de weerbaarheid van de vrouw die op straat leeft en de moedige sociale werkers die hen helpen. Wat de film zo realistisch maakt is dat een deel van de cast uit vrouwen bestaat die zelf dakloos zijn geweest. Hoe bijzonder?

Jas, slaapzak en tas in één

Stichting Sheltersuit zet zich in Nederland, maar ook ver daarbuiten in voor daklozen die leven onder de meest erbarmelijke omstandigheden. De donatie van één euro per kaartje wordt besteed aan de speciale wind- en waterdichte pakken (sheltersuits) die mensen op straat beschermen tegen weer en wind. De sheltersuit is een combinatie tussen een jas, een slaapzak en een tas.

Hoewatwaar: Les Invisibles gaat donderdag 9 mei in première bij Concordia op de Oude Markt. Kaarten kosten €9,50 (waarvan dus €1,- naar Stichting Sheltersuit gaat) en zijn via de site van Concordia te bestellen. Op deze site vind je ook alle speeldata.


Meer over Concordia (Oude Markt) ontdekken?

Concordia (Oude Markt) entertainment

Nu open09:00 - 18:00

Oude Markt 15, Enschede

Bekijk meer:entertainment

Meer over

Doen Nieuws

adv.