Met de KLM-bus (gratis) van Enschede naar Schiphol? Kan binnenkort!

Door Charmain Zwijnenberg 8 mei 2019

Als je vanuit Amsterdam naar je vakantiebestemming vliegt, pak je dan de trein of de auto van Enschede naar Schiphol? Binnenkort reis je gewoon met de KLM-bus mee! Vanaf 1 juli 2019 rijdt de bus een nieuwe route en kan je in Enschede opstappen en meereizen tot aan de luchthaven. Scheelt je weer een treinkaartje, benzine en parkeerkosten. 

De busdienst vanaf Enschede is de derde van KLM in Nederland; er waren al diensten vanaf Maastricht en Nijmegen. De bus vertrekt vanuit Enschede en stopt alleen in Hengelo en Apeldoorn. Op vertoon van je KLM-ticket (of ticket van Air France) mag je mee. De bus moet wel aansluiten op een KLM-vlucht.

Koffie, thee en wifi

De bus rijdt meerdere keren per dag volgens Tubantia, onder meer om 04.30 en 12.30 uur, en vertrekt in Enschede bij de bushaltes naast het treinstation. Onderweg is er gratis koffie, thee en wifi en er is een toilet aanwezig. Doordat de chauffeur in contact is met zijn collega’s op Schiphol, kan hij makkelijk inspelen op verstoringen en vertragingen. Relaxed begin van je vakantie toch?

Reserveren

Wil je mee met de blauwe bus van de vliegmaatschappij, dan moet je zorgen dat je busreservering op je vliegticket staat. Daarvoor moet je bij het boeken Enschede als vertreklocatie aangeven. Volgens KLM is de busrit gratis, al meldt Tubantia dat je soms een paar euro extra betaalt als je in Twente opstapt.

Lees ook:

mooienhof enschede 139

Deze koophuizen in Enschede hebben een fijn uitzicht

Met welk uitzicht word jij iedere dag wakker? Zie je de mooie Alphatoren? Of woon je op grote hoogte...
sand in the city_enschede

Gaaf! Binnenkort verandert de Oude Markt in een reuze zandbak

Houdt jouw kind van lekker buitenspelen en jij van terrasjes pakken? Dat komt goed uit, want van 7 m...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.