Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

La Place sluit 23 filialen: dit gebeurt er met het restaurant in Enschede

Door Carin Van der Meij 13 juli 2020

Slecht nieuws voor fans van La Place: de keten sluit 23 van de 80 vestigingen in Nederland. Staat het filiaal aan de Raadhuisstraat op de sluitingslijst? Wij kunnen opgelucht ademhalen: La Place in Enschede gaat niet weg. 

Als gevolg van de coronacrisis heeft Jumbo – die La Place in 2016 heeft overgenomen – besloten filialen te sluiten. Het gaat om vestigingen langs de snelwegen, maar ook in de binnensteden.

La Place in een nieuw jasje

Gelukkig blijft La Place in Enschede wel overeind. Waarom in onze stad wel? Jumbo-woordvoerder Maartje Rothuizen licht toe: “In de tweede helft van dit jaar lanceren we een nieuwe generatie La Place gebaseerd op het uitgangspunt ‘Good Food Fast’: lekker, gezond en vers eten. Op basis van dit uitgangspunt zijn we op dit moment stapsgewijs restaurants aan het heropenen.” De restaurants die weer opengaan passen wel in het vernieuwde concept. Voor de restaurants die dichtgaan, ziet het bedrijf onvoldoende mogelijkheden om het nieuwe concept goed uit te voeren.

23 filialen gaan dicht

Onder meer de filialen in Rotterdam, Apeldoorn, Holten, Bergen op Zoom, Breda, Leiderdorp, Zevenaar en Gouda sluiten de deuren. De werknemers, zo’n 480 man, worden maandagavond geïnformeerd over de sluitingen, blijkt uit een e-mail van Jumbo die in handen is van De Financiële Telegraaf. 

Lees ook:

centrum_enschede-29

Deze winkel sluit de deuren in de Klanderij (en de opheffingsuitverkoop is gestart)

Altijd jammer als een winkel in de binnenstad de deuren sluit. Deze keer is dat Open32, lezen we op ...
volkspark enschede_loetje

8 x uiteenlopende vacatures in Enschede

Ben jij toe aan een nieuwe (bij)baan in Enschede? Blader dan snel door dit lijstje. Assistent b...
blekerstraat 11

7 x deze heerlijke huizen in Enschede staan nog geen week op Funda

Op zoek naar een koopwoning in Enschede? Wij helpen je een handje en hebben een overzicht gemaakt va...

adv.