Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koningsdag 2020: dit is er te doen in Enschede

Door Charmain Zwijnenberg 5 februari 2020

De voorbereidingen voor Koningsdag 2020 zijn in volle gang. Natuurlijk is er ook dit jaar weer van alles te beleven in Enschede! Ondanks dat we nog drie maanden moeten wachten voordat het feest losbarst, willen we je alvast lekker maken met wat er tot nu toe bekend is over Koningsdag en koningsnacht.

Update: op 23 maart heeft het kabinet bekendgemaakt dat alle evenementen en samenkomsten tot 1 juni worden verboden, óók die met minder dan honderd personen. Koningsdag gaat dit jaar dus helaas niet door. 

27 april 2020 gaan we weer los met kleding, oranje tompouces en vlaggetjes. We vieren natuurlijk Koningsdag en dat doen we in Enschede nou eenmaal lekker groot en uitgebreid.

Koningsfestival

Er vinden op 27 april 2020 veel activiteiten plaats in de binnenstad van Enschede. Op verschillende plekken kun je een dansje wagen en genieten van de fijnste optredens.

Matjesmarkt en Oranjemarkt

Traditiegetrouw breng je op 27 april tussen 9.00 en 17.00 uur natuurlijk een bezoek aan de Matjesmarkt op het Stationsplein en Wilminkplein. Dan steun je de kinderen ook nog een beetje. De Oranjemarkt is ook weer aanwezig. Ga op zoek naar de leukste, handigste en grappigste snuisterijen en gadgets. De Oranjemarkt loopt als een slinger door de binnenstad.

Koningsnacht

Dat koningsnacht een ding is in Enschede wisten we al. Op 26 april barst het feest weer los tijdens Kingsnight. Een gratis festival op terrein van Universiteit Twente. En ook in de binnenstad is op koningsnacht van alles te beleven. In dit artikel hebben we alle feestjes op Koningsdag op een rij gezet. En hier vind je de line-up van Kingsnight.

Nieuw festival Kingsize

Nieuw dit jaar: Kingsize! Op 26 en 27 april verandert het Van Heekplein in een groot festivalterrein. De eerste namen zijn al bekendgemaakt. Boef, Famke Louise, The Partysquad en Yung Felix treden onder meer op. De early bird-tickets zijn nu al verkrijgbaar voor €11,- voor één dag en €16,- voor beide dagen.

adv.