Wat jammer! Modewinkel Tuunte is failliet

Door Jannike Huisman 8 augustus 2017

Het is nieuws dat we eigenlijk helemaal niet willen horen of willen melden. Tuunte Fashion is vanochtend op eigen aanvraag failliet verklaard. Het is nog te vroeg om te zeggen wat de gevolgen zijn. We gingen langs bij het filiaal aan het van Heekplein.

Daar spraken we Mark en Mirscha die vandaag in de winkel staan. Via de speciale Tuunte-app waar alle filialen bij aangesloten zijn, kregen ze het nieuws te horen. “Vanochtend was het nog rustig, maar dan komt het nieuws naar buiten en toen stond de hele winkel vol,” vertelt Mark. “Met klanten die vragen stellen.”

Tuunte

Modeketen Tuunte heeft verspreid over het land tientallen vestigingen, maar is vooral in het oosten van het land actief. De laatste jaren is de retailer een andere weg ingeslagen door te stoppen met de uitverkoop, meer eigen kleding te verkopen en winkels op A1-locaties te openen. Maar met name in de kleinere provinciesteden heeft de modeketen te maken met bezoekersaantallen die teruglopen.

Tuunte Enschede
Mirscha en Mark poseren voor de winkel

Top locatie

Het filiaal aan het van Heekplein was één van de toppers en is hier sinds april 2016 gevestigd. “Maar ja, als jij één van de toppers bent en de rest niet. Dan kun je heel hard gaan zwemmen, maar dan houd je het hoofd niet bovenwater,” vertelt Mark. “Hier is altijd wel aanloop.” Toch merkten Mark en Mirscha wel dat er de laatste tijd minder mensen kwamen. “Je hebt minder opruiming, daar zijn we een tijdje mee gestopt,” legt Mark uit. Pas sinds drie weken hebben ze opruiming in de winkel. “Normaal begint dat vroeger en daar komen klanten toch voor.”

Hoe nu verder?

Daar hebben Mark en Mirscha geen antwoord op. “Als het goed is blijven we voorlopig nog open, maar vanavond horen we pas meer bij een speciale bijeenkomst. Of we ook echt open blijven weten we nog niet. Misschien komt er nog een doorstart, dat zou mooi zijn natuurlijk.”

adv.