In deze wijken in Enschede werd het meest ingebroken

Door Jannike Huisman 26 mei 2018

Vierhonderdnegenennegentig keer werd er in 2017 ingebroken in Enschede of werd een poging daartoe gedaan. Veel hè?! Sommige Enschedese wijken werden flink vaker getroffen dan andere wijken. 

Welke buurten zijn het meest populair bij dieven en welke het minst, volgens de cijfers van de politie? Daar hebben we een overzicht van gemaakt voor je.

Top drie

Woon je in Bruggert-Stadsveld (postcodegebied 7545), dan heb je het niet best getroffen als het gaat om inbraakcijfers. In totaal werd daar 35 keer ingebroken en werden 13 pogingen gedaan.

Op een dubieuze tweede plaats staat Enschede-Noord (postcodegebied 7523). Daar werd 31 keer ingebroken en 14 keer een poging gedaan. Op de derde plek staat het het centrum/De Bothoven (postcodegebied 7511) met 29 inbraken en 9 pogingen.

Procentueel gezien heeft postcodegebied 7536 het hoogste aantal inbraken per huishouden percentueel gezien. Daar werd één keer ingebroken, maar er zijn in dit gebied maar twintig huishoudens.

Minste inbraken

Waar zit je dan heel veilig? In het Havengebied waren er bijna geen inbraken. Dan moeten we wel even zeggen dat hier relatief weinig mensen wonen. Gaan we het aantal inbraken even relatieveren met het het aantal bewoners dan zit je Walhof-Roessingh, Bolhaar en in het zuiden van Glanerbrug goed.

En hoe zit het in jouw buurt?

Zie hieronder het overzichtskaartje van de postcodegebieden in Enschede.

En hoe staat het met Enschede en álle misdaad? Check daarvoor de AD Misdaadmeter.

Konijnenoren rotonde mysterie

Opletten geblazen! Bij deze rotondes in Enschede gaat het vaak mis

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft maar even niet goed opletten in het verkeer en boem......
Wijkagent Jurgen Rekers

Wijkagent Jurgen Rekers: “Het is het mooiste vak van de wereld”

Wanneer Jurgen Rekers door de binnenstad fietst, wordt hij herkent op straat. “Als wijkagent sta je ...

Meer over

Nieuws

adv.