Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Groothandels gaan voor iedereen open: hier in Enschede kun je nu ook boodschappen doen

Door Charmain Zwijnenberg 16 oktober 2020

Je hebt het misschien gemerkt, de drukte in supermarkten neemt toe en online boodschappen bestellen gaat weer minder makkelijk. Vandaag besteld is… volgende week in huis? Vanaf vandaag (donderdag 15 oktober) is er een extra mogelijkheid om boodschappen te doen: de groothandels zijn weer voor iedereen toegankelijk. Ook de Sligro in Enschede kun je dus weer bezoeken als particulier. Een pasje heb je niet nodig. 

Het gaat om de groothandels van Sligro, Hanos en Makro. De tijdelijke opening voor consumenten zonder pasje geldt in elk geval zolang restaurants en cafés volledig zijn gesloten. De druk neemt weer toe op de supermarkten nu er een gedeeltelijke lockdown is. Ook afgelopen voorjaar besloten de zelfbedieningsgroothandels voor iedereen open te gaan.

Sligro

In Enschede kun je terecht bij de Sligro aan de Ingenieur Schiffstraat 246. Voor Hanos en Makro moet je naar Hengelo afreizen. Je moet je als consument wel even melden bij de balie en bij voorkeur een mondkapje dragen. De oproep aan klanten is: kom alleen, hou afstand en doe je boodschappen efficiënt met een lijstje. De restaurants in de vestigingen zijn gesloten.

Supermarkten

Voor de dagelijkse boodschappen kun je natuurlijk nog steeds terecht bij je eigen supermarkt. Hou rekening met de uurtjes voor kwetsbaren en iedereen wordt geadviseerd om weer zoveel mogelijk alleen te komen. Liefst met een mondkapje op. Hou er rekening mee dat je na 20.00 uur geen alcohol meer kunt kopen. Om discussies hierover tegen te gaan, besluiten een aantal winkels om de openingstijden tijdelijk aan te passen. Check bij de supermarkt bij jou om de hoek de meest recente openingstijden.

Lees ook:

mag je boodschappen doen tijdens ouderenuurtje

Mag dat: boodschappen doen tijdens het ouderenuurtje als je niet oud of kwetsbaar bent?

Tijdens de persconferentie van maandag 28 september, stelde premier Rutte dat supermarkten twee uur ...
Lidl

Ouderen- en kwetsbarenuurtjes in Enschedese supermarkten: dit zijn de tijdstippen

Een woord dat je voor 2020 niet kende: ‘ouderen- en kwetsbarenuurtjes’. Deze uurtjes in supermarkten...
Mahmut 24Supermarkt

Mahmut begon zijn eigen online supermarkt in quarantainetijd: ‘Ik zag een gat in de markt’

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun wekelijkse boodschappen online te bestellen. "Heel handig", ...

adv.