Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gezocht: initiatiefnemers voor een Tiny Forest in Enschede

Door Rebecca de Graaf 19 juni 2019

Na de Tiny House is het tijd voor een volgend tof initiatief: een Tiny Forest! Gemeente Enschede en IVN Natuureducatie slaan de handen ineen om de komende twee jaar twee Tiny Forests in onze stad te realiseren. En jij kan een bijdrage leveren aan het ontwerp en de realisatie hiervan!

Tiny Forest

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, snelgroeiend, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Het bos brengt de natuur in de stad dichtbij en geeft jong en oud de kans om de wildernis in eigen wijk te ontdekken. Kinderen leren in een buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar.

Word initiatiefnemer

Wil je een bijdrage leveren aan het ontwerp en de realisatie van een Tiny Forest? Dat kan! Met een team van buurtbewoners, verenigingen en scholen kun je een idee schrijven, tekenen of knutselen. IVN geeft hierbij ondersteuning waar nodig. Uit alle inzendingen worden twee locaties gekozen aan de hand van vooraf vastgestelde criteria. Kijk op deze site voor meer info, de criteria en hoe je jouw idee kunt aanmelden op. Stuur jouw idee voor 4 augustus 2019 in!

Inloopavond

Ben je geïnteresseerd in het indienen van een idee voor een Tiny Forest in Enschede? Kom dan naar de inloopavond op woensdagavond 26 juni. Deze vindt plaats van 16.30-18.00 in het Stadhuis, Langestraat 24 in Enschede.

Wesselerbrinkpark

5 x parken waar je kunt genieten van de zon in Enschede

Het begin van september was kletsnat en we moesten vaak schuilen voor de regen. Daar lijkt nu een ei...

Meer over

Nieuws

adv.