Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom Eetcafé CP binnenkort Eetcafé Bij Flip gaat heten

Door Charmain Zwijnenberg 6 augustus 2019

Binnenkort kun je bij Eetcafé Bij Flip in Enschede terecht voor een hapje, drankje of een pubquiz. Nee, we krijgen geen nieuwe horecazaak in onze stad. Eetcafé CP gaat hun naam veranderen en wij vertellen je waarom. 

Van Central Park naar CP

Misschien noem je Eetcafé CP nog steeds Central Park. Niet heel gek, die naam heeft de horecazaak aan de Oude Markt acht jaar lang gedragen. Vanaf 1 april 2016 kwam de leiding in handen van Ronald Philippa. In de volksmond beter bekend als Flip. De naam van de horecatent veranderde vanaf dat moment in Eetcafé CP, de afkorting van Central Park.

Afkorting

Maar CP is niet alleen de afkorting van Central Park. “Als je onze naam googelt krijg je als eerste zoekresultaat een advertentie waarin je kindermisbruik kunt melden. CP is ook de afkorting van Child Pornography,” vertelt Tabitha, een medewerker van het eetcafé. Een begrip waar het bedrijf natuurlijk absoluut niet mee geassocieerd wil worden.

Van CP naar Bij Flip

“We hebben daarom besloten om onze naam te veranderen in Eetcafé Bij Flip. Met een link naar mede-eigenaar Flip.” De naamsverandering wordt tijdens de Proef Eet officieel bekendgemaakt. “Dat vinden we een mooi moment om het aan te kondigen. Met de nieuwe naam krijgen we ook nieuwe kleding en nieuwe wijnglazen. Later zullen we ook de gevel veranderen,” aldus Tabitha.

Lees ook: 

wespenplaag op komst

NEE! Wespenplaag op komst in Enschede en dit kun je ertegen doen

Hartstikke fijn, dat warme voorjaar, maar het betekent ook dat er veel meer insecten zijn dit jaar. ...
Tom Kuijpers

Bij deze cafés kun je meedoen aan de pubquiz

Wat is het hardste materiaal van het menselijk lichaam? Waarvan is Vodafone de afkorting? Welke bloe...
poké bowl

Aloha! Hier in Enschede eet je een poké bowl

Poké bowls zijn hartstikke hip en ook nog eens ontzettend lekker. Dit Hawaiiaanse gerecht wordt voor...

Meer over

Nieuws

adv.