Dit cijfer geven reizigers aan de treinstations in Enschede

Door Charmain Zwijnenberg 20 maart 2019

Treinreizigers zijn steeds positiever over de 396 treinstations in ons kikkerlandje, zo blijkt uit een enquête van de NS waaraan ruim 80.000 reizigers deelnamen. Wij zijn vooral benieuwd naar wat men van de stations in Enschede vindt; wat krijgen wij als rapportcijfer?

In de enquête van de NS werd aan reizigers gevraagd naar hun oordeel over de voorzieningen en de veiligheid op de stations. Vervolgens werd er gekeken hoe vaak een station een zeven of hoger scoorde.

Station Enschede

Hoe scoort station Enschede in dit onderzoek? 71 procent van de reizigers gaf dit station in 2018 een zeven of hoger. In 2014 was dit ook 71 procent, dus daar is weinig in veranderd.

Enschede Kennispark

Enschede Kennispark scoort minder goed. 64 procent van de reizigers gaf dit station in 2014 een zeven of hoger en in 2018 was dit 55 procent! Men is dus minder tevreden geworden over dit station.

Enschede De Eschmarke en Glanerbrug

Over station Enschede De Eschmarke en station Glanerbrug zijn mensen nóg minder tevreden. 46 procent gaf De Eschmarke een zeven of hoger in 2018 en voor Glanerbrug was dit 42 procent. Van beide stations is de score in 2014 niet bekend.

Andere stations in Nederland

De landelijke nummer 1-positie is voor Schin op Geul in Zuid-Limburg, de provinciale nummer 1 is Dalfsen. De stations Den Helder Zuid, Rotterdam Zuid en Blerick, die uit niet meer dan twee perrons en een handjevol abri’s bestaan, bungelen onderaan de lijst.

Check hieronder de score per station, tekst gaat verder onder het kaartje.

Hogere ranking

Gaan we nog meer punten scoren in de toekomst? Zou kunnen, want 200 NS-treinstations krijgen de komende jaren upgrades en station Enschede is daar een van. Sommige treinstations krijgen een ‘huiskamer’ waar je lekker kunt chillen en iets kunt eten of drinken. Dát is in Enschede dan weer niet het geval, maar ons station krijgt in 2020-2021 vernieuwde toiletten. Hoera. Én we krijgen natuurlijk watertappunten op station Enschede en Kennispark:

water-flesje-onderweg-800x500

Ideaal: binnenkort kun je gratis je waterflesje vullen op het station in Enschede

Het is vast herkenbaar. Je moet je haasten om op tijd op het station te zijn om de trein te halen, k...

Meer over

Nieuws

adv.