Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dicht tot 1 juni: zo zit het met de Enschedese scholen, horeca, kappers en sportclubs

Door Charmain Zwijnenberg 25 maart 2020

De overheid kwam deze week met nieuwe maatregelen: alle evenementen en bijeenkomsten zijn verboden tot 1 juni. Een hoop evenementen in Enschede zijn daarom afgelast. Maar wat betekent dit voor de eerder ingestelde maatregel, waarbij werd besloten dat de horeca, scholen en sportclubs dicht moeten tot en met 6 april?

Veel Nederlanders gaven geen gehoor aan de oproep om zo min mogelijk de straat op te gaan. Stranden en parken puilden uit en dus greep de overheid in: alle evenementen en samenkomsten in Nederland zijn tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd personen. Dit betekent dat onder meer Koningsnacht en het Bevrijdingsfestival niet doorgaan.

Is alles in Enschede dicht tot 1 juni?

De aangescherpte maatregelen zorgden voor onduidelijkheid. Zo kregen we vragen binnen of dit betekent dat de Enschedese scholen, horeca, kappers, nagelstudio’s, schoonheidsspecialistes en sportverenigingen ook tot 1 juni dicht zijn. Dat is nu nog niet het geval: de Rijksoverheid meldt dat alle eerder genomen maatregelen vooralsnog gelden tot en met 6 april. Alleen het verbod op evenementen en bijeenkomsten geldt tot 1 juni.

Wel laat onderwijsminister Arie Slob weten dat de scholen pas weer open gaan zodra een belangrijk corona-onderzoek van het RIVM klaar is. Dat onderzoek is afgelopen week gestart en kan nog wel weken in beslag nemen.

rijksoverheid
Foto: Rijksoverheid.nl

Lees ook:

uitzicht toren stadhuis

Coronavirus in Enschede: alle ontwikkelingen op een rij

Vanwege de vele vragen over het coronavirus hebben we hier alle ontwikkelingen in Enschede voor je v...
Van Heekplein

Extra maatregelen: dit is vanaf nu verboden in Enschede

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet...
bootcamp enschede

Sporten vanuit huis: deze Enschedese sportscholen geven online workouts

Nu alle sportscholen dicht zijn is het heel verleidelijk om op de bank te ploffen en daar voorlopig ...

adv.