Deze Enschedese basisscholen scoorden supergoed op de eindtoets (en deze minder goed)

Door Charmain Zwijnenberg 19 februari 2019

De verplichte eindtoets in groep 8, voorheen beter bekend als de cito-toets, levert naast resultaten voor leerlingen ook gemiddelde scores voor scholen op. De onderzoeksredactie van RTL Nieuws heeft een overzicht gemaakt van de eindtoetsresultaten van basisscholen, ook in Enschede! 

Supergoede scores

Het gemiddelde cijfer in Enschede varieert nogal. Zo zien we bij OBS Harry Bannink een uitschieter naar boven met een gemiddelde van 8,1 (!). Ook OBS Het Stroink, De Jonge Helden (voorheen Wethouder A.F. van der Heijdenschool) en De Menkotoren scoren met een 8,0 ruim boven gemiddeld.

Minder goede scores

Er waren ook wat basisscholen met minder goede gemiddelde scores. De Noorderkroon scoort met een 5,3 vrij laag en OBS Het Stadsveld scoort gemiddeld een 5,6.

Factoren die meespelen

Volgens RTL betekent een goede of slechte score niet meteen dat het onderwijs op een school wel of niet goed is. Zo kan het zijn dat een school juist bewust kinderen aanneemt die minder goed kunnen leren. Ook heeft de ene school meer leerlingen dan de andere. Een slechte score van een individuele scholier in een kleine klas telt dan zwaar mee. RTL adviseert ouders dan ook om navraag bij de school te doen wanneer deze slecht scoort.

Zo scoort jouw basisschool

Ben jij benieuwd hoe jouw basisschool scoort? Dat kun je checken op het interactieve kaartje op de website van RTL.

Lees ook:

Het onderwijs staakt op vrijdag 15 maart: álle leerlingen thuis

Je kunt maar beter alvast een dag vrij nemen op 15 maart 2019 of een goede oppas zoeken. Het ziet er...
Open dag middelbare scholen Enschede

Dit zijn de open dagen van Enschedese middelbare scholen in 2019

Wordt jouw kind, neefje of nichtje binnenkort een brugklasser en wil je graag mee naar alle open dag...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.