Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Enschedeërs staan dit jaar in de Quote 500

Door Charmain Zwijnenberg 6 november 2020

De Quote 500 is er weer: het tijdschrift met de vijfhonderd allerrijkste inwoners van ons land. Deze (oud-)Enschedeërs staan dit jaar in het overzicht met rijke stinkerds. 

Op plek nummer 25 in de Quote 500 staat Jitse Groen: de oprichter van Just Eat Takeway – in Nederland ook wel Thuisbezorgd.nl. Want ja, het brein achter de maaltijdbezorgdienst waar wij – iets te – vaak gebruik van maken is een oud-Enschedeër. Het geschatte vermogen van deze man? Hou je vast: 1,4 miljard. Ka-ching!

Op de 84ste plek staat Bernard ten Doeschot van de duurzame investeringsmaatschappij Infestos. De multimiljonair woont in Zwitserland én Enschede. Zijn vermogen volgens Quote? 480 miljoen euro!

Ook Peter van Merksteijn van Van Merksteijn International staat in de lijst. Op plek 138 om precies te zijn. Hij is – volgens het bedrijf zelf – de grootste producent van bewapeningsstaal en hekwerken ter wereld. De man heeft een geschat vermogen van 310 miljoen euro.

Op nummer 319 staat Hein Trebbe van Trebbe Groep. Quote schat het vermogen van de man achter het bouwbedrijf op 150 miljoen euro.

Quote 500

De Quote 500 is een lijst van de vijfhonderd rijkste Nederlanders, jaarlijks uitgegeven door het zakenblad Quote. De lijst is voornamelijk gebaseerd op openbare registers zoals de Kamer van Koophandel, het Kadaster en bedrijfsgegevens als jaarverslagen.

Missen wij nog Enschedeërs die in de Quote 500 van dit jaar staan? Laat het ons weten!

Lees ook:

Marktstraat nu

Hé Google! Wat zijn de meest gegoogelde vragen over Enschede?

Voor de meest uiteenlopende vragen kunnen we bij onze zoekmachinevriend Google terecht. En nu vragen...
Viermarkenweg 71

Nog even doorsparen: 7 x de duurste huizen die nu te koop staan in Enschede

Heb jij ook altijd zoveel plezier in het rondstruinen op Funda en kijk jij je ogen uit bij het zien ...

11 x deze huizen in Enschede staan te koop voor minder dan 2 ton

Op zoek naar een nieuw huisje, maar wil je niet meteen de hoofdprijs betalen? Geen probleem, want En...

adv.