Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update RIVM: aantal besmettingen weer gestegen in Enschede

Door Carin Van der Meij 16 september 2020

In een week tijd zijn 8.265 Nederlanders positief getest op het coronavirus. 37 daarvan komen uit Enschede. Het aantal besmettingen in onze stad is daarmee gestegen.

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 9 tot en met 15 september.

Coronabesmettingen in Enschede

In Enschede is het aantal besmettingen gestegen de afgelopen week. Op 15 september zijn er 396 coronabesmettingen geregistreerd in onze stad. Op 8 september waren dit er 359. Dat zijn 37 nieuwe geregistreerde besmettingen. Die week ervoor waren er 19 nieuwe besmettingen.

Er zijn afgelopen week geen nieuwe ziekenhuisopnames geweest als gevolg van corona en er zijn geen Enschedeërs overleden aan het virus.

Grafiek

In onderstaande grafiek kan je het aantal geregistreerde besmettingen in Enschede vanaf het begin tot nu zien.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Enschede zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Enschedeërs er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Enschedeërs die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 195.545 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Dit is een recordaantal. Van al die mensen zijn er 8.265 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 3,9 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 5.427. Het reproductiegetal is iets gestegen en ligt nu op 1,38. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Lees ook:

Melkhal Enschede

Gaan met die banaan! Hier in Enschede scoor jij een leuke baan

Ben jij op zoek naar een leuke (bij)baan in Enschede? Deze bedrijven zijn op zoek naar personeel. ...
kerstversiering in september

[VIDEO] Ho ho ho eens even! De kerstversiering ligt nu al in de winkels

Het is halverwege september, we tikken deze week de dertig graden aan en... de kerstversiering ligt ...
fietsenstalling wilminkplein

Deze bewaakte fietsenstalling gaat ruim drie weken dicht i.v.m. werkzaamheden

Op verschillende plekken in Enschede vind je bewaakte fietsenstallingen. De rijwielstalling aan het ...

adv.