Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van bloemschikken tot dierverzorging: bussen vol scholieren bezoeken groene school

Aangeboden door Zone.college Enschede 25 november 2019

Het was afgelopen week een drukte van jewelste op het Zone.college in Enschede. Tijdens de zogeheten bussendagen maakten honderden basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 uit de omgeving kennis met de groene school.

Bussendagen

Zone.college Enschede organiseert deze bussendagen ieder jaar. De basisschoolleerlingen worden met de bus opgehaald en naar de school aan de Hengelosestraat gebracht. Twee uur lang krijgen ze een rondleiding met verschillende workshops.

Tekst gaat verder onder de foto

zone.college Enschede

Van voeding tot dierverzorging

De workshops zijn gericht op groen onderwijs. Zo maken de leerlingen bijvoorbeeld flowersticks, poten ze bloembollen, leren ze over gezonde voeding en over het verzorgen van dieren. Maar ook ict- en muziekgerelateerde workshops ontbreken niet. Stuk voor stuk onderwerpen die in het onderwijs van deze groene school terugkomen.

Tekst gaat verder onder de foto

Zone College Enschede

Alle kanten op

Het Zone.college is voor kinderen die graag praktisch bezig zijn in een groene omgeving, met voeding, planten en veel dieren om zich heen. Maar wie denkt dat de scholieren van dit college na hun examen enkel terecht kunnen bij groene vervolgopleidingen zit er goed naast. Omdat er ook algemene vakken worden gegeven kunnen ze alle kanten op met hun diploma.

Tekst gaat verder onder de foto

Zone College Enschede

Het Groene Lyceum

Het Groene Lyceum is perfect voor leerlingen met havo-advies die naast theoretisch ook graag praktisch bezig zijn. Door middel van projecten en casussen uit de praktijk worden ze op een andere manier uitgedaagd om naar het hbo te gaan. Na zes leerjaren hebben ze een vmbo-diploma én een mbo-diploma niveau 4 op zak waarmee ze kunnen starten met een hbo-opleiding.

Ook kennismaken met het Zone.college?

De leerlingen uit groep 7 en 8 hebben hun eerste kennismaking met Zone.college Enschede inmiddels gehad. Wil je zelf ook kennismaken met deze school? Dat kan op de volgende momenten:

  • Op woensdag 27 november tussen 19.30 en 21.30 uur is er een informatieavond voor ouders.
  • Op woensdag 11 december van 14.00 tot 16.00 uur vindt een open lesmiddag plaats op de school. Kinderen worden dan samen met hun ouders in groepjes rondgeleid terwijl de school ‘in bedrijf’ is.
  • Op vrijdag 24 januari van 15.30 tot 20.30 uur kunnen ouders en kinderen de open dag bezoeken.

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Zone.college Enschede. Meer over Zone.college Enschede ontdekken?

Zone.college Enschede middelbare scholen

Hengelosestraat 481, Enschede

Bekijk meer:middelbare scholen

adv.