Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Beatrix gaat stoppen met Condoomshop ’t Hofje: ‘Het 25-jarig jubileum heb ik gehaald, maar ik wil niet weer een crisis doorstaan’

Door Rebecca de Graaf 16 september 2020

Of je er ooit naar binnen bent gestapt of niet, menig Enschedeër weet wel waar Condoomshop ’t Hofje zit. Helaas zal deze bijzondere winkel uit het straatbeeld verdwijnen, want eigenaresse Beatrix Stuijfbergen heeft de moeilijke beslissing genomen om na 25 jaar te stoppen. “Je moet in deze situatie verstandig zijn, maar een gemakkelijke keuze is het zeker niet.”

De 62-jarige Beatrix wist wel dat het moment ooit zou komen dat ze met haar condoomshop zou moeten stoppen, maar dit is niet de afsluiting die ze eigenlijk voor ogen had. “Ik heb mijn winkel altijd met veel plezier gerund, maar de coronacrisis heeft mij hard geraakt. En dan moet je in zo’n situatie verstandig zijn. Ook al zegt je gevoel heel iets anders.”

Wat moet Enschede zonder ’t Hofje

Je kunt aan alles merken dat deze beslissing om te stoppen veel met Beatrix doet. Ze blijft lachen, maar ondertussen komen de emoties ook omhoog. En dat is ook helemaal niet raar, want ’t Hofje is meer dan een plek waar je naartoe gaat om condooms te kopen. Het gaat ook om het persoonlijke contact en de verhalen achter de mensen. “Door de jaren heen heb ik zoveel leuke mensen geholpen. Ze voelen zich zo op hun gemak dat ze dingen met mij deelden die ze waarschijnlijk geeneens met hun ouders of partner durfden te bespreken. Dat vind ik wel een heel groot compliment.”

Sluiting per 1 november

De komende weken zullen er nog veel dingen geregeld moeten worden, zoals de voorraad verkopen, alle administratieve zaken regelen en de winkel leeghalen. De winkel dient namelijk per 1 november leeg te zijn. Beatrix heeft er heel bewust voor gekozen om de zaak niet door te verkopen aan iemand anders of om een webshop te beginnen. “Niet arrogant bedoeld, maar ík ben ’t Hofje. De mensen kwamen hier niet alleen voor de producten, maar ook om een gesprekje aan te gaan. En als ik een webshop zou beginnen, dan ben ik ook alleen maar pakketjes aan het inpakken. Dat onpersoonlijke vind ik maar niks.”

En wat gaat Beatrix na de sluiting van ’t Hofje doen? Want officieel moet ze nog wel een aantal jaar werken voordat de Enschedese met pensioen kan gaan. “Wat ik hierna precies ga doen, weet ik nog niet. Maar ik weet wel dat het een sociaal beroep moet zijn. Want dat contact met mensen vind ik enorm belangrijk.”

Hofstraat Enschede

Mysterie opgelost: dit is de betekenis achter het getal 650 in de Hofstraat

Schuin voor de ingang van Condoomshop 't Hofje is het getal 650 in de bestrating aangebracht. Staat ...
condoomshop

Condoomshop ’t Hofje is niet aansprakelijk voor eventuele ‘ongelukjes’

In heel Nederland zijn er maar twee van deze speciale winkels te vinden: de condoomshop. De ene wink...
opheffingsverkoop ad heijne

Jammer! Deze winkel verdwijnt uit het Enschedese straatbeeld (en houdt opheffingsuitverkoop)

Schoenen- en kledingwinkel Ad Heijne is een begrip in de regio, maar helaas zal deze zaak uit het En...

adv.