Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Al fietsend door school je cijferlijst ophalen: het Zone.college deed het!

Aangeboden door Zone.college Enschede 4 juni 2020

Veel scholieren mogen vandaag de vlag uithangen, want zij hebben te horen gekregen dat ze geslaagd zijn. Wegens het coronavirus verliepen de eindexamens anders dan normaal. Daarnaast moest ook het feestelijke moment van je cijferlijst in ontvangst nemen aangepast worden. Maar gelukkig heeft het Zone.college daar iets moois op bedacht: de Drive Bike Zone.

Het was nog een verrassing voor de geslaagde vmbo’ers van het Zone.college in Enschede wat hen op school te wachten stond. Want het enige wat ze wisten was dat ze op een bepaald tijdstip mét hun fiets bij de school aanwezig moesten zijn.

Het schooljaar feestelijk afsluiten

Het team van het Zone.college wilde er namelijk voor zorgen dat het in ontvangst nemen van de cijferlijst een onvergetelijk moment zou worden voor de geslaagden. “Bij veel scholen gaan de mentoren persoonlijk langs bij de scholieren, maar wij wilden het graag anders doen”, zegt locatiedirecteur Mark Nijenmanting. “De scholieren hebben hun vrienden namelijk enorm gemist en we wilden het schooljaar op een plezierige manier afsluiten. We vinden het belangrijk om moeite te doen voor onze leerlingen, zodat zij terug kunnen kijken op een feestelijke dag.”

Tekst gaat verder onder foto

Zone.college Enschede

Net een McDrive, maar dan anders

Het team van het Zone.college kwam al snel met een ludieke actie: al fietsend door de hal én met 1,5 meter afstand je cijferlijst in ontvangst nemen. “Met dank aan de McDonald’s”, zegt een van de docenten lachend. Want het concept van een drive-through kan namelijk ook op een middelbare school toegepast worden.

Op de parkeerplaats voor de school staan duidelijke vakken aangegeven waar de geslaagden onder het genot van een ijsje mochten wachten. Vervolgens ging de mentor voorop met een speciale ‘met afstand de beste-fiets’ en konden de trotse vmbo’ers onder luid applaus hun goodiebag, de cijferlijst en een rode roos in ontvangst nemen. Op het plein achter de school stond nog een hotdogkraam op hun te wachten, want na zo’n ritje gaat iets lekkers er wel in!

fiets_1
De mentor gaat voorop in de stoet

Ho stop, je cijferlijst!

De Drive Bike Zone wordt ontzettend goed ontvangen door de scholieren. Sommigen zijn zelfs zo enthousiast en onder de indruk dat ze in volle vaart langs de stand met de cijferlijsten fietsen. Maar ook de handremmen zijn geslaagd voor de Drive Bike Zone en uiteindelijk zijn alle geslaagden met hun cijferlijst weer naar huis gegaan.

Met afstand de beste

De slogan op de fiets is heel bewust gekozen. Mark: “Ook nu zijn onze leerlingen voor ons met afstand de beste! Dat is een leuke woordspeling, maar deze groep is niet te benijden. Want op afstand je laatste voorbereidingen doen op de afrondende toetsen is niet eenvoudig. Daarnaast zijn bijna alle traditionele activiteiten die het einde van een middelbare schooltijd markeren komen te vervallen. Daarom besteden we nu extra aandacht aan 4 juni én zorgen we ook dat de diploma-uitreiking in juli een onvergetelijk moment voor onze leerlingen wordt.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Zone.college Enschede. Meer over Zone.college Enschede ontdekken?

Zone.college Enschede middelbare scholen

Hengelosestraat 481, Enschede

Bekijk meer:middelbare scholen

adv.