Aanslag in Utrecht: dit betekent het voor Enschede

Door Rebecca de Graaf 18 maart 2019

Het is je vast niet ontgaan: de schietpartij in Utrecht. Maandagochtend werd rond 10.45 uur het vuur geopend in een tram (volg hier het laatste nieuws hier). Daarbij zijn drie mensen omgekomen en vijf slachtoffers raakten gewond. Maar wat betekent die aanslag eigenlijk voor Enschede? 

Voor zover bekend worden er in onze stad geen heel grote maatregelen genomen. Wel zien we extra politiebewaking (uit voorzorg) bij moskeeën en ook op het station is extra bewaking.

station enschede
De reizigers mogen nog niet gelijk de trein instappen. Politie houdt mensen tegen.

Verdacht pakketje gevonden

Omstreeks 16.00 uur werd het treinverkeer van en naar station Enschede tijdelijk stilgelegd, omdat er een verdacht pakketje was aangetroffen. Reizigers mochten het perron niet betreden.

Het blijkt echter loos alarm te zijn en het treinverkeer wordt omstreeks 17.00 uur weer hervat.

Dader wordt gezocht

De aanslag werd gepleegd door de 37-jarige Gökmen Tanis. Hij schoot op meerdere personen in de tram en de politie is naar hem op zoek. “Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070”, aldus de politie.

Drie doden

Maandagmiddag werd rond de klok van drie uur gemeld dat drie personen zijn omgekomen bij het schietincident. Er zijn vijf gewonden, waarvan er drie ernstig aan toe zijn. De burgemeester van Utrecht maakte dat bekend en komt later op de dag met een nieuwe persconferentie.

Houd voor het laatste nieuws rondom de schietpartij de website van Tubantia in de gaten. 

Meer over

Nieuws

adv.