Zo groot is de kans op een woninginbraak in Enschede

Door Charmain Zwijnenberg 4 januari 2019

Inbrekers weten precies waar ze graag naar binnen willen. In villawijken bijvoorbeeld, want daar is meestal veel te halen. Maar ook huizen die heel afgelegen staan of die dicht bij een snelweg gebouwd zijn, hebben onder het inbrekersgilde een streepje voor. RTL Nieuws heeft in kaart gebracht hoe groot de kans op een inbraak in jouw woonplaats is. Check hier hoe dat in Enschede is.

RTL Nieuws baseert zich op data van de politie en de gegevens bekeken van 450.000 woninginbraken in de periode van 2012 tot oktober 2018. En nu zijn we natuurlijk hartstikke benieuwd hoe groot de kans op ongewenst bezoek is als je in Enschede woont.

In Enschede

We hebben eigenlijk best slechts nieuws… Enschede telt 76.447 woningen en sinds 2012 (tot oktober 2018) zijn er 5188 inbraken gemeld. Het inbraakrisico is daarmee 21 procent hoger (!) dan gemiddeld. In Hengelo zit je trouwens een stuk veiliger. Het inbraakrisico is daar 2 procent lager (!) dan gemiddeld (2162 inbraken sinds 2012).

Bekijk het kaartje

Op bijgaand kaartje kun je zien hoe groot het inbraakrisico is in 2400 woonplaatsen in Nederland.

Hoe groter de bol, hoe vaker er de afgelopen jaren is ingebroken.

Werk genoeg

Het aantal woninginbraken neemt de laatste jaren wel af, maar aan de andere kant blijft er voor de politie genoeg werk aan de winkel: er wordt nog altijd elk kwartier een inbraak gepleegd!

Meer over

112 Nieuws

adv.