Dit is er tot nu toe bekend over de liquidatie in Enschede

Door Rebecca de Graaf 14 november 2018

Op dinsdag 13 november vond er een liquidatie plaats in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Hierbij kwamen vier mensen om het leven. Dit is er tot nu toe bekend over deze verschrikkelijke gebeurtenis.

Liquidatie

In de nacht van maandag op dinsdag hoorden buurtbewoners van de wijk Velve-Lindehof een aantal harde knallen. Aanvankelijk werd er aan vuurwerk gedacht, maar pas later op de middag werden de levenloze lichamen gevonden.

Vier doden

De politie kreeg een melding binnen over twee dodelijke slachtoffers, maar al snel werd duidelijk dat er nog twee lichamen op een andere plek in het pand lagen. De slachtoffers zijn een 34-jarige Hengeloër, een 27-jarige Hengeloër, een 43-jarige Enschedeër en 62-jarige man uit Arnhem.

Drugsgerelateerd

Twee van de vier mannen die dinsdag dood zijn aangetroffen aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede, zijn in juni opgepakt na een drugsvondst in hetzelfde pand. Bronnen melden nu ook dat de dood van de vier mannen met drugs te maken heeft. De politie onderzoekt de toedracht van de moordpartij, zo meldt Tubantia.

Persconferentie

Om 12.00 uur vond er een persconferentie plaats in het politiebureau. Je kunt de liveblog hier terugkijken.

Meer over

112

adv.