5 x anti kater tips

Door Rebecca de Graaf 12 februari 2018

Zijn we het carnavalsweekend allemaal een beetje goed doorgekomen? Aan de kleurrijke carnavalsoptocht heeft het in ieder geval niet gelegen. Voor degenen die op Rosenmontag verder gaan hossen hebben we een paar handige tips hoe je ook deze dag het beste doorkomt zonder dat de wc een grote schoonmaak nodig heeft… 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Drink water voor het slapen gaan

via GIPHY

We beginnen met een vanzelfsprekend tip: drink water voor je je roes gaat uitslapen. Zorg dat je minimaal een liter binnenkrijgt zodat je lichaam tijdens het slapen weer redelijk op orde komt. Je bent helemaal verstandig als je voor ieder glas bier een glas water drinkt.

Blijf zo lang mogelijk in bed liggen

carnaval-optocht-boekelo-93

Lekker lang in je bed liggen. Dat was je waarschijnlijk al van plan na en dag hossen, maar het is blijkbaar ook effectief! Je lichaam herstelt het beste wanneer je slaapt omdat je dan vrij weinig energie verbruikt. Al deze energie kan je dan steken in het afbreken van de alcohol in je lichaam. Dus geen excuus meer om uit bed te gaan! Gewoon erin blijven.

Eetlepel suiker voor het slapengaan

via GIPHY

Huh, je moest toch water drinken. Klopt… net zoals je hoofd de volgende dag. Maar een lepel suiker voor het slapengaan werkt blijkbaar ook. Je hebt na het drinken van alcohol geen energie meer. Een eetlepel suiker geeft je lichaam glucose genoeg om je kater te veranderen in een klein poesje.

Drink bier!

Grolsch bier
Foto: ANP

Huh, maar van bier krijg je toch een kater? Ja, dat weten we. Maar als we moeten kiezen tussen bier en sterke drank, dan kunnen we beter voor het goud met de witte kraag gaan. Doordat de sterke drank gemixt wordt, merk je niet zo snel dat je teveel op hebt. De meeste mensen die in een coma raken hebben vaak alleen sterke drank op.

Werk een vette hap naar binnen

snackbar
Foto: Unsplash

Niets is zo lekker als de katerdag beginnen met een lekkere vette hap. Het vet zorgt er namelijk voor dat de alcohol sneller en beter in je lichaam wordt opgenomen, waardoor je kater iets korter duurt. Er zit vast wel een goede snackbar bij jou in de buurt.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Lifestyle

adv.