Kerstmarkten in en rondom Enschede

Door Rebecca Tank 22 november 2017

De tijd van warme chocolademelk, vuurkorven, glühwein en gezellig rondneuzen tussen kraampjes is weer aangebroken. De komende weken worden er verschillende kerstmarkten in en rondom Enschede georganiseerd. Wij hebben een handig overzicht voor je gemaakt, zodat je geen enkele markt hoeft te missen.

<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶

Kerstmarkt Dragonheart

kerstmarkt-dragonheart
Foto: Facebook Kerstmarkt Dragonheart

Op zondag 10 december tussen 11.00 uur en 17.00 uur vindt deze kerstmarkt plaats. Dragonheart is helemaal in middeleeuwse en fantasy stijl aangekleed. In totaal zijn er zo’n 35 kraampjes met handgemaakte producten waar je lekker tussen kunt rondneuzen. Daarnaast worden er zwaardvechten gehouden, kun je zelf boogschieten of bijlwerpen en er is livemuziek.

Dragonheart entertainment

nu gesloten13:30 - 17:00

Stroinksweg 90, Enschede

Bekijk meer:entertainment

Kerstmarkt Performance Factory

opening-twentsche-foodhal-9

Op zaterdag 16 december start de kerstmarkt in de Performance Factory om 12.00 uur. Naast de hippe kerstmarkt op het nieuw aangelegde binnenterrein is het ook mogelijk om een kijkje te nemen bij de andere ondernemers van het bedrijf. De Performance Factory houdt een open dag tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Na afloop van de kerstmarkt kun je rustig blijven plakken om een hapje te eten in de Twentsche Foodhal.

Twentsche Foodhal restaurants en horeca

nu gesloten09:00 - 17:00

Hoge Bothofstraat 45, Enschede

Bekijk meer:restaurants en horeca

Kerstmarkt Haverstraatpassage

kerstmarkt-haverstraatpassage
Foto: Facebook vierde kerstmarkt Haverstraatpassage

Dit jaar wordt de vierde editie van deze markt gehouden. De kerstmarkt aan de Haverstraatpassage wordt op zaterdag 16 december van 9.30 uur tot 17.00 uur en op zondag 17 december van 12.00 uur tot 17.00 uur gehouden. Naast kramen van een aantal winkeliers uit de Haverstraatpassage vind je er ook kramen met ambachtelijke streekproducten, kerstgerelateerde producten en lekkere hapjes.

Kerstmarkt De Heurne

kerstmarkt de heurne
Foto: ANP

Op 16 en 17 december kun je vanuit de Haverstraatpassage zo doorlopen naar De Heurne. Dit is het eerste jaar dat ook in dit gedeelte van de stad kerstkramen te vinden zijn. De ondernemersvereniging van De Heurne heeft de handen ineengeslagen om dit te verwezenlijken. Vinden we leuk!

Kerstmarkt Winkelcentrum Enschede Zuid

kerstmarkten Enschede
Foto: ANP

Op vrijdag 22 december wordt er in dit winkelcentrum een gezellige kerstmarkt gehouden. De markt start om 16.00 uur en is om 20.00 uur afgelopen. Dit is super handig wanneer je toch al in het winkelcentrum aanwezig bent voor de laatste inkopen van het kerstdiner. Er is zelfs een gratis inpakservice aanwezig om jouw kerstcadeaus mooi in te pakken.

Winkelcentrum Enschede Zuid winkelcentra

nu gesloten08:30 - 18:00

Wesseler-Nering 9a, Enschede

Bekijk meer:winkelcentra

Winterfair Landgoed Algoed

winterfair
Foto: Facebook AlGoed Winterfair

Landgoed AlGoed ligt tussen Enschede en Hengelo in. Op zondag 17 december wordt er tussen 12.00 uur en 20.00 uur een gezellige winterfair georganiseerd. Voor de laatste kerstinkopen zijn er kraampjes met zelfgemaakte spulletjes, gezondheidsproducten, wierook, kleding, boeken en kristallen. Om 18.00 uur kun je aanschuiven bij de Muziekstamppot: lekker stamppot eten en genieten van singer-songwriters uit Twente.

Kerstmarkt Twekkelerveld

kerstmarkt-twekkelerveld
Foto: Facebook kerstmarkt Twekkelerveld

Op vrijdag 8 december kun je gratis rondritten maken in de kerstkoets tijdens de kerstmarkt op het Twekkelerveld. Dit evenement start om 12.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Naast diverse kersthuizen is er een springkussen, een knutseltent, kun je op de foto met de kerstman en wordt er livemuziek gespeeld.

Kerst rommelmarkt

kerstmarkt
Foto: Unsplash Alisa Anton

Wil jij leuke kerstdecoratie voor een prikkie scoren? Dat kan tijdens de kerst rommelmarkt op het Brouwerijplein. Misschien vind jij op vrijdag 15 december nét dat gave cadeau voor onder de kerstboom. De rommelmarkt wordt gehouden tussen 16.00 uur en 20.00 uur. Ook voor een kopje warme chocolademelk of winterse glühwein kun je hier terecht.

Kerstmarkt Het Goed

kerstmarkt-het-goed
Foto: Facebook Het Goed

Zoek je nog leuke kerstdecoraties of decembercadeaus, kom dan gezellig langs op zaterdag 25 november. Het Goed organiseert dan hun jaarlijkse kerstmarkt tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Tevens is er een hapje en een drankje voor alle bezoekers.

Kringloopwarenhuis Het Goed kringloopwinkels

nu gesloten09:00 - 18:00

Lonnekerbrugstraat 99, Enschede

Bekijk meer:kringloopwinkels

Kerstmarkt Munster

kerstmarkten-enschede
Foto: unsplash

Vanuit Enschede kun je ook heel gemakkelijk (en goedkoop!) naar de kerstmarkt in Munster. De Deutsche Bahn werkt met speciale groepstarieven, dus op die manier kun je extra voordelig reizen. Zo kun je een dagkaart voor vijf personen boeken. Je betaalt dan slechts 8,40 euro per persoon voor een retourtje. Dat is ideaal wanneer je met je vriendengroep schnaps en braadworst gaat nuttigen. Deze kerstmarkt is toegankelijk van maandag 27 november tot en met zaterdag 23 december 2017.

 

<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Kerst Enschede