Pijnvrij zónder operatie: Maartje is superblij met haar fysio

Aangeboden door Novum Zorg

Dankzij het tractie-apparaat bij Novum Zorg hoefde Maartje voor de behandeling van CTS carpale tunnelsyndoom geen operatie te krijgen
Maartje: "Pas als je eenmaal klachtenvrij bent, waardeer je je bewegingsvrijheid des te meer" | Foto: privé

Heb je last van pijnlijke handen en slaap je slecht door het carpale tunnelsyndroom? Lees dan verder! De fysiotherapeuten van Novum Zorg bieden een alternatieve CTS-behandeling met een tractie-apparaat, waardoor een operatie in 70 procent van de gevallen niet meer nodig is! Ontdek hoe patiënt Maartje Mutter eindelijk klachtenvrij werd.

“Ik kreeg last van het carpale tunnelsyndroom, CTS, na mijn zwangerschap”, zegt Maartje. “Al snel had ik door wat er aan de hand was en op internet zocht ik een fysiotherapeut die mij kon behandelen. De behandeling bij een andere praktijk had niet geholpen, maar Novum Zorg had iets interessants: het zogenaamde tractie-apparaat. Die trekt als het ware je gewrichten wat losser waardoor de druk op de zenuwen vermindert. Erg fijn, want zo kun je een operatie vermijden.”

Lees verder onder de foto’s >

Foto’s: Novum Zorg

Geen operatie meer nodig

Mensen met CTS hadden tot voor kort vaak maar één oplossing: een operatie. Met het Phystrac tractie-apparaat bij Novum Zorg blijkt die oplossing in 70 procent van de gevallen niet meer nodig. Handig want een operatie kan altijd risico’s brengen en zorgt ervoor dat je weken uit de roulatie bent. Bovendien kan het ook problematisch zijn als je zwanger bent of wanneer je een groter risico hebt bij operaties.

Niet kunnen slapen van de pijn

Maartje kreeg CTS na haar zwangerschap. “Dat komt vaak voor”, legt fysiotherapeut Kirsten Breman van Novum Zorg uit. “Tijdens de zwangerschap worden de ligamenten, de banden die botten of stukken kraakbeen met elkaar verbindt, slapper. Ook komt er meer vocht tussen de gewrichten en neemt de druk toe op de carpale tunnel aan de binnenzijde van de pols.”

“Ik had zoveel pijn in mijn hand dat ik er niet van kon slapen. Daarnaast merkte ik krachtverlies. Na het wakker worden duurde het een half uur voordat ik weer kracht had in mijn handen”, legt Maartje uit. “Het slaaptekort met een pasgeboren baby kan er ook nog eens voor zorgen dat je meer pijnklachten ervaart”, zegt Kirsten. Niet handig als je kleine kinderen hebt. Gelukkig kon Maartje terecht bij Novum Zorg, die als enige praktijk in Enschede tractie-behandelingen bij CTS aanbiedt.

Lees verder onder de foto >

Fysiotherapeut Kirsten Breman werkt bij Novum Zorg in Enschede met het tractie-apparaat dat helpt bij CTS carpale tunnelsyndroom
Fysiotherapeut Kirsten is enthousiast over het tractie-apparaat bij de behandeling van het carpale tunnelsyndroom | Foto: Novum Zorg

Andere gewrichten overbelasten

Maartje rondde de therapie van acht behandelingen af en was klachtenvrij. “Helaas keerde de CTS terug na mijn tweede zwangerschap. Bovendien kreeg ik nek- en rugklachten.” Kirsten: “Dat is vaak een gevolg van CTS. Je past je bewegingen aan waardoor je andere gewrichten extra belast. Ook voor zulke klachten zetten we het tractiesysteem in.”

Eindelijk klachtenvrij

Voor Kirsten is het belangrijk dat mensen klachtenvrij door het leven kunnen gaan. “Ongeveer tien procent van alle Nederlanders krijgt vroeg of laat te maken met het carpale tunnelsyndroom. Dan is het belangrijk dat je je gehoord voelt. Bij Novum Zorg werken we met een sterk team waarbij we goed kunnen samenwerken. Als de een vastloopt bij een behandeling, kan de ander inspringen. Zo is Maartje bij mij terecht gekomen met haar nek- en rugklachten.”

“Mijn nummer één advies is om bij twijfel hulp te zoeken”, besluit Kirsten. “Ga naar de huisarts of bel Novum Zorg.” Maartje: “Ik kan het iedereen aanraden. Pas als je eenmaal klachtenvrij bent, waardeer je je bewegingsvrijheid des te meer.”

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Zij herstellen van hun verslaving: ‘Ik gun mensen te vinden wat ik gevonden heb’”

Zij herstellen van hun verslaving: ‘Ik gun mensen te vinden wat ik gevonden heb’

Aangeboden door VZA-GGZ

Ga naar “Laura is reizigersverpleegkundige: ‘Veel mensen weten niet dat je ook in Europa vaccinaties nodig kunt hebben’”

Laura is reizigersverpleegkundige: ‘Veel mensen weten niet dat je ook in Europa vaccinaties nodig kunt hebben’

Aangeboden door Travel Health Clinic Oost

Foto via Travel Health Clinic Oost
Ga naar “Van bijna-doodervaring naar een nieuw begin: hoe Danique haar leven weer oppakte na een heftige periode”

Van bijna-doodervaring naar een nieuw begin: hoe Danique haar leven weer oppakte na een heftige periode

Aangeboden door OCA Enschede

Danique volgde bij OCA Enschede een uitgebreid traject met coaching, fysiotherapie en trainingen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “AARDBEIEN”

AARDBEIEN

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 juni 2023
Ga naar “Serviesset Curaçao Blue € 59,95”

Serviesset Curaçao Blue € 59,95

 • Action
 • Geldig t/m 6 juni 2023
Ga naar “Kralenset € 1,49”

Kralenset € 1,49

 • Action
 • Geldig t/m 6 juni 2023
Ga naar “McGregor polo € 9,95”

McGregor polo € 9,95

 • Action
 • Geldig t/m 7 juni 2023
Ga naar “Alle Pickwick 1-kopsthee van € 2,78 voor € 2,08”

Alle Pickwick 1-kopsthee van € 2,78 voor € 2,08

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 juni 2023

Agenda

Ga naar “Dino Fabriek”

Dino Fabriek

 • Vliegveld Twenthe
 • Van 29 jul t/m 3 sep
dinopark
Ga naar “Dag van de bouw”

Dag van de bouw

 • 17 juni 2023
Ga naar “Viswedstrijd voor de jeugd”

Viswedstrijd voor de jeugd

 • 11 juni 2023
Viswedstijd Hengelsportwedstrijd VIOSViswedstijd Hengelsportwedstrijd VIOS
Ga naar “De Buurtcamping”

De Buurtcamping

 • Van 21 jul t/m 23 jul
de buurtcamping enschedede buurtcamping enschede